F1 Nieuws

Helmut Marko ziet groot probleem voor Red Bull na race in Australië

Helmut Marko ziet groot probleem voor Red Bull na race in Australië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko ziet groot probleem voor Red Bull na race in Australië

Helmut Marko ziet groot probleem voor Red Bull na race in Australië
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko heeft na de race in Australië laten weten dat er genoeg werk aan de winkel is voor zijn Oostenrijkse equipe. Hij kan namelijk niet begrijpen hoe Sergio Pérez zoveel snelheid verloor tijdens de race. Ook moet er een oorzaak worden gevonden voor de uitvalbeurt van Max Verstappen, zo laat de Oostenrijkse oud-coureur optekenen.

Verstappen en Pérez domineerden de eerste twee races van het seizoen door twee keer als eerste en tweede over de streep te komen. Verwacht werd dat Red Bull opnieuw snel zou zijn in Melbourne, maar ook van Ferrari werd voorafgaand aan het raceweekend een hoop verwacht. Met name na de twee vrije trainingen op vrijdag leek Ferrari het te kloppen team te zijn.

Red Bull-rollercoaster

Red Bull had het namelijk zwaar met het vinden van de juiste balans voor de RB20. Uiteindelijk wist Verstappen het tij te keren door pole position te klokken voor de Grand Prix van Australië. In de race kon Verstappen die prestatie echter niet omzetten naar een overwinning, aangezien hij al vroeg in de race uitviel door een probleem aan zijn rechter achterrem.

Pérez blijft achter

Voor Verstappen was de race al snel klaar en dus moest Pérez de kastanjes uit het vuur halen voor Red Bull. Daar slaagde de Mexicaan echter niet in, aangezien hij als vijfde over de streep kwam. Daarmee is Pérez slechts één plekje opgeschoven tijdens de race. Volgens Marko moet Red Bull dan ook op zoek naar de oorzaak voor de mindere race van Red Bull in Australië.

"Soms waren we twee seconden langzamer dan de leiders van de wedstrijd. Misschien was de luchtdruk te hoog of zijn we de verkeerde route ingeslagen met de afstelling van de auto. Hoe dan ook, het race-resultaat van Perez stemt ons tot nadenken," begint Marko in gesprek met ServusTV. Over Verstappens probleem zei Marko het volgende: "Nu moeten we de oorzaak vinden," aldus de Oostenrijker.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties