F1 Nieuws

Het afwijkende tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Japan 2023

Het afwijkende tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Japan 2023
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het afwijkende tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Japan 2023

Het afwijkende tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Japan 2023
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend staat er een nieuw raceweekend op het programma. Op het historische circuit van Suzuka wordt namelijk de zeventiende ronde van het 2023-kampioenschap verreden. Voor Red Bull is het een bijzondere race, aangezien de Oostenrijkse formatie voor de zesde keer wereldkampioen kan worden bij de constructeurs.

Op het Japanse circuit van Suzuka hopen Max Verstappen en Sergio Pérez de zure nasmaak van het raceweekend in straten van Marina Bay weg te spoelen met een overwinning en podiumplek. In Singapore zorgde het hobbelige asfalt voor een groot probleem bij Red Bull, aangezien de RB19 hoger boven de grond moest worden gelegd dan normaal. Hierdoor ging er een hoop downforce verloren en voelde het voor Verstappen en Pérez alsof ze "op ijs" reden tijdens de kwalificatie en de race.

Beterschap in Suzuka

In Japan moet de RB19 echter beter voor de dag komen, zo liet Verstappen optekenen in Singapore. Al op de simulator was het namelijk duidelijk dat Singapore een moeilijk weekend zou kunnen worden voor Red Bull. Dat werd uiteindelijk ook werkelijkheid. Op diezelfde simulator reed Verstappen ook op het circuit van Suzuka. Volgens de 25-jarige Limburger voelde dat gelijk een stuk beter aan.

De tweevoudig wereldkampioen heeft zichzelf dan ook een duidelijk doel gesteld voor de aankomende Grand Prix van Japan: winnen met een voorsprong van ruim twintig seconden. Daarvoor moet hij echter wel afrekenen met teams als Ferrari, McLaren en Mercedes. Zij kwamen immers goed voor de dag op het bochtige stratencircuit van Marina Bay.

Tijdschema

Naast Verstappens 'revanche' wordt het ook interessant om te zien of Red Bull daadwerkelijk alleen maar hinder ondervond van de karakteristieken van het circuit, of dat de nieuwe FIA-regels (technical directives) er iets mee te maken hadden. Volgens een analyse van The Race is dat niet het geval, maar kan zoiets pas met zekerheid worden gezegd in Japan. Genoeg om naar uit te kijken dus tijdens het raceweekend in Japan.

Bekijk hieronder het tijdschema voor de Grand Prix van Japan (Nederlandse tijd):

22 september
Vrije training 1 04:30 - 05:30
Vrije training 2 08:00 - 09:00
23 september
Vrije training 3 04:30 - 05:30
Kwalificatie 08:00 - 09:00
24 september
Race 07:00 - 09:00

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties