F1 Nieuws

Verbazing op board-radio Max Verstappen na crash Russell: 'Oh...'

Verbazing op board-radio Max Verstappen na crash Russell: 'Oh...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Verbazing op board-radio Max Verstappen na crash Russell: 'Oh...'

Verbazing op board-radio Max Verstappen na crash Russell: 'Oh...'
Red Bull Content Pool

George Russell zag aan het einde van de Grand Prix van Singapore kans om de race te winnen. De jonge Brit had een pitstop gemaakt en zette op verse medium banden de achtervolging in op Lando Norris en Carlos Sainz. Maar in de laatste ronde van de race ging het helemaal mis voor Russell.

In bocht 10 raakte hij een milliseconde afgeleid, waarna hij het rechter voorwiel van zijn Mercedes in de muur plantte. Deze touché zorgde ervoor dat zijn ophanging brak en hij rechtdoor in de bandenstapel vloog. Russell mistte hierdoor het podium en zag Lewis Hamilton verder uitlopen in het interne gevecht binnen Mercedes. Hamilton staat inmiddels 70 punten voor op Russell.

Verbazing bij Max Verstappen

Voor Max Verstappen was het even niet duidelijk wat er nou precies gebeurd was met Russell. In de laatste ronde zag de Nederlander zijn conculega stil staan in bocht 10, maar een reden daarvoor kon hij niet direct vinden.

Als de race is afgelopen vraagt hij dan ook over de board-radio wat er precies aan de hand was. Als hij te horen krijgt dat Russell zijn auto zelf in de bandenstapel heeft gereden, reageert Max kort maar krachtig.

"Uhm, wat is er gebeurd met Russell?", vraagt Max aan race-engineer Gianpiero Lambiase. "Hij heeft zijn auto in de muur gezet, volgens mij in bocht 10", reageert GP.

Daarna komt Christian Horner direct op de radio: "Heel goed gedaan Max, dat was een sterke race. Zoals Gp al zei zijn we genaaid door de safety car, maar je comeback na de pitstop was heel, heel erg goed en zonder safety car zou de race een stuk beter verlopen zijn voor ons. Maar heel goed gedaan. Het is een geweldige run geweest [10 overwinningen op rij, red.] en we wisten dat het een keer op zou houden. Maar we mogen volgend weekend weer", is Horner opbeurend.

"Ja, het is oké. Ze mogen er één hebben. Volgend weekend zijn wij er weer. Maar door wie ging hij [Russell] in de muur?", vraagt Max, die het nog niet helemaal snapt. "Door zichzelf", reageert Horner.

Daarop reageert Max kort, maar krachtig: "Oh... Oké."

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties