F1 Nieuws

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Mexico-Stad

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Mexico-Stad
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Mexico-Stad

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Mexico-Stad
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Mexico-Stad op het programma. Net zoals afgelopen weekend zullen de trainingen, kwalificatie en race op een andere tijd dan normaal gesproken het geval is van start gaan.

In Mexico hoopt Max Verstappen net zoals in de Verenigde Staten als eerste over de streep te komen. Op het Autódromo Hermanos Rodríguez heeft Verstappen een zeer goede staat van dienst.

Van de zeven verreden races die er sinds 2015 zijn afgewerkt (in 2020 werd er geen race verreden), heeft Verstappen er maar liefst vier weten te winnen. Daarmee heeft de Limburger het record voor de meeste overwinningen op het circuit van Mexico-Stad in handen.

Thuisrace

Waar de races in Zandvoort, België en Oostenrijk voor Verstappen als thuisrace aanvoelen en ook daadwerkelijk zijn, zijn de races in Austin en Mexico-Stad dat voor Pérez. In de Verenigde Staten kreeg de Mexicaanse coureur afgelopen weekend dan ook veel steun en ook dit weekend zal daar sprake van zijn.

In Austin bracht het feit dat Verstappen de thuisrace van Pérez won echter negatieve gevolgen met zich mee. Tijdens de podiumceremonie was er namelijk flink wat boegeroep te horen dat bestemd was voor onder anderen Verstappen.

Tijdschema

Vanwege het feit dat het raceweekend zich net zoals afgelopen weekend in Noord-Amerika afspeelt, worden er voor dit weekeinde andere tijden gehanteerd. Zo gaat de eerste vrije training op vrijdag om 20:30 uur van start en wordt de tweede vrije training op zaterdag verreden om 00:00 uur.

Later die dag wordt er dan om 19:30 uur de derde en laatste vrije training afgewerkt, waarna de coureurs zich om 23:00 uur gaan kwalificeren voor de hoofdrace. Op zondag begint de Grand Prix van Mexico-Stad om 21:00 uur.

Bekijk alle tijden hieronder in een overzichtelijk tijdschema (Nederlandse tijd):

Vrijdag 27 oktober
Vrije training 1 20:30 - 21:30
Zaterdag 28 oktober
Vrije training 2 00:00 - 01:00
Vrije training 3 19:30 - 20:30
Kwalificatie 23:00 - 00:00
Zondag 29 oktober
Race 21:00 - 23:00

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties