F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Imola 2024

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Imola 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Imola 2024

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Imola 2024
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend strijkt het Formule 1-circus neer in Emilia-Romagna, een streek in Noord-Italië waar het legendarische circuit van Imola gelegen is. Het is daarmee de eerste race van de 'Europese tour' op de Formule 1-kalender.

De laatste race op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari werd in 2022 verreden. Afgelopen jaar kon de race namelijk geen doorgang vinden vanwege de hevige overstromingen in de Noord-Italiaanse regio. Normaliter laten Formule 1-besluiten lang op zich wachten, maar al redelijk ver voordat het raceweekend écht zou beginnen, besloot de organisatie van de koningsklasse om de race niet te laten doorgaan.

Door de afgelasting van de race in 2022 heeft de circuitorganisatie in Imola mogelijk een '+1-deal' gekregen. In het oorspronkelijke contract staat namelijk dat de race tot en met 2025 op de kalender staat, maar vanwege de afgelasting van de race in 2023 komt er er na 2025 mogelijk nog een race bij.

Spanning in Imola(?)

De Formule 1-karavaan keert na een afwezigheid van een jaar dus weer terug op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari. Onder de coureurs is de baan een favoriet en ook fans reizen graag af naar de Noord-Italiaanse racetempel.

Mogelijk worden afgereisde fans aankomend weekend op een waar spektakelstuk getrakteerd. McLaren toonde in Miami Gardens immers goede snelheid en het is goed mogelijk dat het Britse team die vorm kan doortrekken naar Imola. Daarnaast zal Ferrari een zeer grote, Red Bull-achtige update introduceren en brengt ook Red Bull een aantal nieuwe onderdelen mee. Het zou dus zomaar eens een 'three way battle for the lead' kunnen worden in Italië.

Tijdenoverzicht GP van Imola 

Maar hoe laat begint het gehele spektakel eigenlijk? En, hoe ziet het weekend er precies uit? Anders dan in China en de Verenigde Staten zal er in Imola een gebruikelijk weekendformat worden gebruikt. Op vrijdag werken de coureurs daarin twee vrije trainingen af, op zaterdag wordt er een vrije training en een kwalificatiesessie verreden en op zondag wordt de Grand Prix afgewerkt.

Om niks te missen van alle Formule 1-actie in Imola, staat hieronder een tijdenoverzicht met daarin de starttijd van iedere sessie:

Vrijdag 17 mei
Vrije training 1 13:30 - 14:30
Vrije training 2 17:00 - 18:00
Zaterdag 18 mei
Vrije training 3 12:30 - 13:30
Kwalificatie 16:00 - 17:00
Zondag 19 mei
Race 15:00 - 17:00

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties