F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco 2024

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco 2024

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco 2024
Red Bull Content Pool

De Formule 1-karavaan is pas net vertrokken uit Noord-Italië, maar kan zich aankomend weekend alweer opmaken voor een nieuw raceweekend. In de straten van Monaco zal aankomend weekeinde namelijk de Formule 1 Grand Prix van Monaco worden verreden.

De Formule 1-race in Monaco is een van de races die het langste op de kalender staat. Al sinds 1929 wordt er door formulewagens geracet op het Circuit de Monaco. De race werd enkel in 1951, 1953, -54 en 2020 niet verreden.

De race staat dus al enige tijd op de kalender en is daardoor uitgegroeid tot een echte klassieker. Dat houdt echter niet in dat er geen kritiek is op de race in het prinsdom. Vanwege de smalle straatjes en haarscherpe bochten is het immers moeilijk inhalen. Hierdoor ligt het actiegehalte gedurende een race laag en worden inhaalacties vooral door middel van pitstops uitgevoerd.

Spanning te over in Monaco

Het circuit is dus erg smal en het kent veel scherpe bochten, maar dat is nou juist hetgeen dat spanning met zich meebrengt. In de vrije trainingen op vrijdag en zaterdagochtend is het aan de coureurs immers de taak om de 'sweet spot' te vinden als het gaat om zelfvertrouwen.

Dan breekt de kwalificatie aan en moeten coureurs alles op alles zetten om een goede ronde op het bord te zetten. In het tweede gedeelte van de kwalificatie is het vervolgens zorgen dat je doorkomt naar het laatste deel van de sessie, om vervolgens je snelste ronde van het weekend te klokken.

Op zondag is het dan vervolgens tijd voor de race. Een 78 rondes durende optocht waarbij coureurs vaak tunnelvisie krijgen vanwege het feit dat ze zo gefocust zijn op het op de baan houden van hun Formule 1-bolide. Dan, 78 rondes later, is het voor de winnaar van de race tijd om te genieten van zijn overwinning. De Grand Prix van Monaco is 1/3e van de magische Triple Crown. De andere twee races zijn de Indy 500 (die op dezelfde dag wordt verreden) en de 24 Uur van Le Mans.

Tijdschema GP Monaco

Genoeg om naar uit te kijken dus aankomend weekend. Zeker nu Ferrari en met name McLaren dichterbij zijn gekomen aan Red Bull, Max Verstappen en Sergio Pérez. Maar hoe laat begint iedere sessie precies? Dat is hieronder te zien in het tijdenoverzicht voor de Grand Prix van Monaco.

Vrijdag 24 mei
Vrije training 1 13:30 - 14:30
Vrije training 2 17:00 - 18:00
Zaterdag 25 mei
Vrije training 3 12:30 - 13:30
Kwalificatie 16:00 - 17:00
Zondag 26 mei
Race 15:00 - 17:00

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties