F1 Nieuws

Lando Norris zag Max Verstappen geluk hebben in Imola: 'Dan had ik er wel voor gestaan'

Lando Norris zag Max Verstappen geluk hebben in Imola: 'Dan had ik er wel voor gestaan'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris zag Max Verstappen geluk hebben in Imola: 'Dan had ik er wel voor gestaan'

Lando Norris zag Max Verstappen geluk hebben in Imola: 'Dan had ik er wel voor gestaan'
Red Bull Content Pool

Dat Max Verstappen de Grand Prix van Emilia-Romagna wist te winnen, was grotendeels te danken aan het feit dat hij de kwalificatie afsloot als snelste coureur. Hierdoor mocht hij de race vanaf de koppositie aanvangen en wist hij in het begin een grote marge op te bouwen richting Lando Norris. Was dit niet het geval geweest, was McLaren er met de winst vandoor gegaan.

Dat was de conclusie van Helmut Marko na het raceweekend op Imola. De adviseur van Red Bull meende dat Verstappen in de kwalificatie zijn klasse toonde, door zijn RB20 op de pole position te plaatsen, terwijl McLaren eigenlijk een snellere auto had. De Oostenrijker was vooral lovend over de prestatie van Verstappen, maar Lando Norris is van mening dat Max daarin vooral Nico Hülkenberg mag bedanken.

Max Verstappen kreeg een flinke slipstream van Hülkenberg in zijn laatste run in Q3, waardoor hij op het rechte stuk zeven kilometer per uur harder liep dan de MCL38 van Lando Norris en Oscar Piastri. Had Verstappen die slipstream niet gekregen, was hij niet op pole geëindigd en had hij de race ook niet gewonnen. Dat weet Norris zeker. Na de Grand Prix van Emilia-Romagna laat de jonge Brit weten dat hij voor Max had gestaan, als Hülkenberg er niet was geweest.

"Het zit allemaal zo dicht bij elkaar. Ik had in de kwalificatie voor Max gestaan, als hij die slipstream niet had gehad. En zonder de gridstraf van Oscar [Piastri], hadden we allebei op de eerste startrij gestaan", meent Norris. De McLaren-coureur weet hoe lastig het is om op Imola in te halen en zag Verstappen dan ook geluk hebben in de kwalificatie. Mocht hij vanaf P3 gestart zijn, had Norris zijn tweede F1-zege te pakken.

McLaren komt eraan

Voor Lando Norris is het geweldig om op dit moment McLaren-coureur te zijn. Met de update in Miami is het team helemaal naar Red Bull toe gekropen en het zal niet lang duren voor ze ieder weekend om de zege kunnen strijden met het Oostenrijkse team. Norris moet toegeven dat Verstappen en Red Bull nog nét een kleine voorsprong hebben, maar er gaan nu races aankomen waarin McLaren sterk gaat zijn.

"We halen op dit moment alles uit de auto, maar we zitten nog net niet op het niveau van Red Bull. We laten zien dat we eraan komen en ik weet zeker dat er nu een paar circuits aankomen waar we sterk op zullen zijn. We moeten nog wat doorontwikkelen, maar als we deze lijn zo doortrekken, weet ik zeker dat we veel met ze kunnen vechten dit jaar", aldus Norris.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties