F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk 2024

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk 2024

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk 2024
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend wordt de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk verreden. Op de Red Bull Ring hopen Max Verstappen en Red Bull een mooie prestatie neer te zetten voor hun thuispubliek. Om geen enkele sessie te missen, is hieronder een tijdenoverzicht te vinden met alle sessietijden van het raceweekend in Spielberg Bei Knittelfeld.

In Spanje was het Verstappen die er met de overwinning vandoor ging. De overwinning was te danken aan de kunsten van Verstappen achter het stuur, de snelle pitstops van Red Bull én een fout van polesitter Lando Norris bij de start van de wedstrijd. De Brit verloor daar namelijk twee plekken en dat bleek achteraf een grote fout te zijn geweest van de Britse coureur.

Ondanks zijn slechte start was het echter Norris die met een alternatieve strategie weer naar voren wist te komen en uiteindelijk Verstappen onder druk kon zetten. De McLaren-bolide van Norris was immers flink sneller dan de RB20 van Verstappen. Gemiddeld was Norris in de derde en ook gelijk laatste stint om en nabij de drie tienden sneller dan Verstappen.

Niet houdbaar

Na afloop van de race vertelde Verstappen dat hij blij was dat hij ondanks de mindere pace ten opzichte van Norris had gewonnen. Echter, ook liet de Nederlander weten dat het niet houdbaar is om een heel seizoen op het randje te rijden in zijn RB20. Er moet dus verbetering komen bij Red Bull, iets wat de Oostenrijkse formatie ook maar al te goed weet.

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zal er daarom hoogstwaarschijnlijk een groot pakket aan updates worden geïntroduceerd. Verstappen zal dus nog een raceweekend moeten wachten op verbetering van zijn RB20. Mogelijk kan de Nederlander echter ook zonder die updates op de bovenste trede van het podium staan in Oostenrijk. Verstappen won immers al vijf keer op de Red Bull Ring.

Tijdschema GP Oostenrijk

Alles wijst er dus op dat het een spannend raceweekend gaat worden in Oostenrijk. Naast het gevecht tussen Red Bull, McLaren, Ferrari en mogelijk Mercedes zal ook de indeling van het weekend een grote rol spelen. Aankomend weekeinde wordt er namelijk een Sprint-weekend verreden en dus hebben de coureurs maar één training de tijd om de Red Bull Ring onder de knie te krijgen.

Bekijk hieronder het tijdschema voor de Grand Prix van Oostenrijk:

Vrijdag 28 juni
Vrije training 1 12:30 - 13:30
Sprint kwalificatie 16:30 - 17:15
Zaterdag 29 juni
Sprint race 12:00 - 13:00
Kwalificatie 16:00 - 17:00
Zondag 30 juni
Race 15:00 - 17:00

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties