F1 Nieuws

Sergio Pérez uit onvrede over Red Bull-bolide na Grand Prix Spanje

Sergio Pérez uit onvrede over Red Bull-bolide na Grand Prix Spanje
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez uit onvrede over Red Bull-bolide na Grand Prix Spanje

Sergio Pérez uit onvrede over Red Bull-bolide na Grand Prix Spanje
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Sergio Pérez is niet blij met de manier waarop zijn RB20 zich gedroeg tijdens de Grand Prix van Spanje, waar hij als achtste over de streep kwam. De Mexicaan is de laatste tijd hoe dan ook niet geheel blij met de auto van Red Bull, aangezien deze niet meer de snelste van het veld is. Daar moet verandering in komen, meent Pérez.

Waar Max Verstappen van de laatste vier races en drie wist te winnen, heeft Sergio Pérez het een stuk lastiger bij Red Bull. De 34-jarige coureur uit Guadalajara - die volgens Spaanse media mogelijk ontslagen gaat worden - heeft sinds de Grand Prix van Imola slechts 8 punten bij elkaar gesprokkeld. Ter vergelijking: teamgenoot Verstappen wist in diezelfde periode 83 punten te verzamelen.

Ook in Barcelona was het verschil tussen Verstappen en Pérez weer groot. Waar de Nederlander de race won moest Checo genoegen nemen met de achtste plek en werden er dus weer slechts 4 punten gescoord voor het team. Maar dat is niet allemaal zijn schuld, meent Pérez. De auto is gewoon niet goed genoeg meer om dominant vooraan te rijden en één-twee's te scoren, zoals aan het begin van het seizoen wel lukte. Het team moet dan ook hard aan het werk om McLaren weer in te halen.

"McLaren lijkt het sterkste team en we moeten ervoor zorgen dat we weer bovenaan staan. Het belangrijkste is om de balans te maximaliseren, dat is belangrijker dan het brengen van upgrades", is Pérez kritisch op Red Bull.

Lastige race in Spanje

Ondanks het feit dat Red Bull nu niet meer de beste auto heeft, weet Max Verstappen er telkens toch het beste van te maken, in tegenstelling tot Sergio Pérez. Waar gaat het toch telkens mis voor de Mexicaan? Volgens hemzelf was zijn race in Spanje vanaf het begin al kansloos, doordat hij vanaf de elfde plaats moest starten.

"Het was zo moeilijk om er in het begin in te halen. Mijn race was toen eigenlijk al voorbij. Ik zat vast achter Nico [Hülkenberg, red.] en ik was ontzettend veel aan het glijden. Het was een nachtmerrie van een race. Uiteindelijk schakelden we over naar de driestop, we slaagden erin om terug te komen bij Gasly en P8 veilig te stellen, maar het was een moeilijke race", aldus Pérez, die inmiddels hulp krijgt van specialisten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties