F1 Nieuws

Het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Imola 2024

Het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Imola 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Imola 2024

Het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Imola 2024
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend staat de Formula 1 MSC Cruises Gran Premio Del Made In Italy e Dell'Emilia-Romagna, in de volksmond de Grand Prix van Imola genoemd, op het programma. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Weather.com kan er tijdens het raceweekend een bui over het Noord-Italiaanse circuit trekken.

Afgelopen jaar werd de race in Imola afgelast vanwege hevige regenval. De rivier die direct naast het circuit gelegen is, de Santerno, trad hierdoor buiten haar oevers. Doordat het circuit grenst aan de Santerno was het water al snel doorgedrongen tot de Formule 2- en Formule 3-paddock.

Ook de televisiecompound van het FOM (Formula One Management) stond onder water. De organisatie van de race besloot daarom om een streep door de race te zetten.

Circuit gaat op de schop

De Formule 1-karavaan werkt aankomend weekend dus weer voor het eerst sinds 2022 een race af in Imola. Dat jaar won Max Verstappen de Sprint én de race. Dit jaar wordt er geen Sprint-weekend afgewerkt op het Italiaanse circuit en dus kunnen de coureurs de baan opnieuw leren kennen tijdens drie vrije trainingen.

Dat is ook wel nodig, aangezien het circuit flink op de schop is gegaan. De meeste grindbakken zijn namelijk groter geworden doordat de uitloopstroken op het circuit flink zijn verkleind. Hierdoor wordt het voor de coureurs extra lastig om een perfecte ronde neer te zetten tijdens de kwalificatie. Ieder foutje wordt immers bestraft met een tripje naar de grindbak.

Weerbericht GP Imola

Naast deze extra moeilijkheid speelt ook het weer mogelijk een rol tijdens het raceweekend in Imola. Weather.com meldt namelijk dat het op vrijdag en zaterdag zonnig en droog blijft, maar dat het zondag wel eens flink zou kunnen gaan regenen in de ochtend. Hierdoor is de baan mogelijk nat tijdens de start van de race.

Vrijdag 17 mei 24 graden Celsius
4% kans op neerslag
Zaterdag 18 mei 25 graden Celsius
5% kans op neerslag
Zondag 19 mei 23 graden Celsius
38% kans op neerslag

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties