F1 Nieuws

Hoe Max Verstappen onbewust Sergio Pérez helpt in jacht op 2024-titel

Hoe Max Verstappen onbewust Sergio Pérez helpt in jacht op 2024-titel
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Hoe Max Verstappen onbewust Sergio Pérez helpt in jacht op 2024-titel

Hoe Max Verstappen onbewust Sergio Pérez helpt in jacht op 2024-titel
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez doet er alles aan om zich te verbeteren voor het 2024 Formule 1-seizoen. Afgelopen jaar werd hij op zijn plek gezet door teamgenoot Max Verstappen, maar de Mexicaan is niet van plan om nogmaals toe te zien hoe Max er met de titel vandoor gaat.

Terwijl Verstappen bezig was aan een recordseizoen, waarin hij overwinning na overwinning pakte en in oktober al zijn derde wereldtitel bij kon schrijven, had Pérez het erg lastig in de Red Bull RB19. Waar de Limburger de auto totaal onder controle had, wist Checo maar niet om erachter te komen hoe hij de bolide moest besturen.

Dit zorgde ervoor dat hij het meerendeel van het seizoen doorbracht in het middenveld en vooral in de kwalificaties tekort kwam. Negenmaal wist hij Q3 niet te behalen en dat doet Pérez pijn. Maar uit deze pijn haalt hij ook motivatie. Hij weet nu in ieder geval zeker dat hij niet nog zo'n seizoen mee wil maken en zet dus alles op alles om in 2024 mee te strijden om de titel. Dat is zijn doel, vertelt hij aan F1.com.

"Dat is het belangrijkste doel voor mij, want ik ben al tweede geworden", zegt Pérez over het winnen van het kampioenschap. "Mijn belangrijkste doel is om het nog één keer beter te doen. Ik ben me bewust van wat een uitdaging dat is en we moeten deze winter echt gebruiken om te proberen het seizoen goed te beginnen en dat niveau van consistentie het hele seizoen vast te houden."

Pérez leert van Verstappen

Naast het feit dat Checo de motivatie haalt uit het feit dat hij niet nogmaals een seizoen als 2023 mee wil maken, weet hij zich ook gesterkt door het feit dat hij af kan kijken bij de beste coureur van het veld. Max Verstappen heeft afgelopen jaar aangetoond dat hij de 'benchmark' is in de Formule 1 en als teamgenoot kan Pérez veel leren van de Nederlander, die uiteraard in hetzelfde materiaal rijdt.

"Er zijn zeker dingen die je van hem [Max] leert. Ik heb duidelijk de beste referentie omdat hij degene was die zo competitief was, dus ik denk dat het geen kwaad kan om te kijken naar wat hij doet, hoe hij het doet en daar van te leren en van te profiteren", gaat Pérez verder.

"Je kunt kijken wat voor jou werkt, wat hij anders doet dan jij. Ik heb altijd een heel open benadering gehad en ik denk dat het iets is dat goed werkt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties