F1 Nieuws

Kevin Magnussen ontloopt schorsing na crash met Sergio Pérez

Kevin Magnussen ontloopt schorsing na crash met Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Kevin Magnussen ontloopt schorsing na crash met Sergio Pérez

Kevin Magnussen ontloopt schorsing na crash met Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Haas-coureur Kevin Magnussen zal tijdens de start van de Grand Prix van Monaco even gevreesd hebben voor een nieuwe straf vanuit de stewards, wat mogelijk geresulteerd zou hebben in een schorsing voor de volgende race, aangezien Magnussen daar al een tijdje mee aan het flirten is. De Deen, in dienst van het Haas F1 Team, heeft in de afgelopen races veel strafpunten verzameld, nadat hij meerdere incidenten kende op het asfalt.

Magnussen was vooral in Miami de gebeten hond bij de stewards. Zij waren van mening dat hij zich in de Sprint vreselijk misdragen had, in de strijd met Lewis Hamilton. De man die eenmalig op het podium wist te eindigen in de Formule 1 ging meerdere rondes buiten de witte lijnen om Hamilton achter zich te houden, waarna hij ook nog eens een touché veroorzaakte met de zevenvoudig wereldkampioen. Dit resulteerde in tijdstraffen van meer dan veertig seconden en een hoop strafpunten.

Inmiddels staat K-Mag op tien strafpunten, allemaal vergaard vanaf de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Deze punten zullen een jaar geldig zijn, waardoor de eerste pas in maart van 2025 zullen verdwijnen. Tot die tijd zal Magnussen op moeten letten, aangezien twee extra strafpunten betekent dat hij op twaalf punten komt en daarmee geschorst zal worden voor één race.

Crash met Sergio Pérez

En het leek er even op dat die schorsing sneller zou arriveren dan hijzelf en iedereen in de F1-paddock had verwacht. Tijdens de openingsronde van de Grand Prix van Monaco probeerde Magnussen een inhaalactie te wagen op Sergio Pérez, die een matige start kende in zijn Red Bull. Maar in plaats van voorbij te gaan aan Pérez, raakte de Deen het achterwiel van de Red Bull-coureur, die daardoor in de muur belandde en zijn auto totaal afschreef.

Viaplay-analisten Giedo van der Garde en Mike Hezemans waren van mening dat Magnussen hier fout zat en een straf verdiende, maar daar waren de stewards het niet mee eens. Zij vonden het een race-incident, waardoor Magnussen een straf bespaart blijft en hij nog even niet hoeft te vrezen voor een schorsing. Was die hier wel op zijn plaats geweest? Laat jouw mening achter in de poll:

Poll

Verdiende Kevin Magnussen een straf na de crash in Monaco?

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties