F1 Nieuws

Max Verstappen heeft belangrijk advies voor beoogde opvolger Lewis Hamilton: 'Je bent zo'n groentje'

Max Verstappen heeft belangrijk advies voor beoogde opvolger Lewis Hamilton: 'Je bent zo'n groentje'
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft belangrijk advies voor beoogde opvolger Lewis Hamilton: 'Je bent zo'n groentje'

Max Verstappen heeft belangrijk advies voor beoogde opvolger Lewis Hamilton: 'Je bent zo'n groentje'
HOCH ZWEI/BSR Agency

Max Verstappen en George Russell hebben wat advies gedeeld voor de aankomende opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen zal vertrekken naar Ferrari en dat zorgt ervoor dat er bij Mercedes enorme schoenen zijn die gevuld zullen moeten worden. Het lijkt er steeds meer op dat Toto Wolff erg gecharmeerd is geraakt van Kimi Antonelli.

Het aanstormende talent Andrea Kimi Antonelli gaat naar alle waarschijnlijkheid de opvolger worden van Hamilton, aangezien Max Verstappen in 2025 niet beschikbaar lijkt voor Mercedes. De vraag alleen is nog een beetje wanneer de Italiaan naast Russell gaat rijden bij Mercedes. Er wordt nu een constructie ontwikkelt om hem eerst even bij Williams te stallen om ervaring op te doen, maar het zou ook kunnen dat hij in één keer mag debuteren bij het team uit Brackley.

Antonelli, momenteel actief in de Formule 2, heeft al in de W15 getest op Imola en de Red Bull Ring en de resultaten daarvan zouden indrukwekkend zijn geweest. Ook heeft hij inmiddels samen met Mick Schumacher een test afgewerkt op Silverstone, waarin hij snellere rondetijden zou hebben gereden als de Duitser, die al meerdere jaren F1-ervaring heeft.

Verstappen en Russell adviseren Antonelli 

Het is dus geen geheim dat Toto Wolff in Antonelli een mogelijke opvolger van Lewis Hamilton ziet. Dat zorgt ervoor dat er enorm veel druk op de schouders van de jonge Italiaan komt te liggen. In de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco, hebben Max Verstappen en George Russell - die beiden als jonkies hun F1-debuut maakten - zich uitgelaten over de komst van Antonelli. Verstappen herkent de situatie waar Antonelli zich nu in verkeert en de Nederlander heeft dan ook belangrijk advies voor de Mercedes-junior.

"Je bent zo'n groentje dat je nog zoveel dingen moet leren", zei Verstappen. "In de F3 deed je destijds races van 35 minuten, dus er komt veel meer bij kijken in de F1. Het verzorgen van je banden is daar een groot onderdeel van, deze banden zijn zo bijzonder en gevoelig in vergelijking met sommige andere categorieën. Als je getalenteerd bent - ​​en dat zie je aan Kimi, hij is heel getalenteerd - denk ik niet dat je je al te veel zorgen hoeft te maken. Maak fouten, fouten moet je maken. Idealiter maak je die fouten graag als je niet voor kampioenschappen of wat dan ook vecht", aldus de Nederlander.

Russell gaat met Verstappen mee. De Brit is ervan overtuigd dat Antonelli goed genoeg is voor de Formule 1. "Ik denk dat Kimi een fantastische coureur is, die dit jaar uiteraard in de Formule 2 racet, maar hij zal in de toekomst ongetwijfeld een Formule 1-coureur worden. Hij is ook een mede-juniorcoureur, hij heeft de opleiding doorlopen, net als ik bij het team, dus ik denk dat dit een geweldige kans biedt voor Mercedes om verder te bouwen aan de toekomst", aldus de Engelsman.

Russell is voor niemand bang en geeft aan iedereen met open armen te ontvangen bij Mercedes. "Zoals ik al eerder zei: ik zou iedereen welkom heten als mijn teamgenoot. Ik heb het gevoel dat ik nu een behoorlijk goede teamgenoot heb."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties