F1 Nieuws

Lando Norris deelt opvallend detail over gevecht met Max Verstappen in Imola

Lando Norris deelt opvallend detail over gevecht met Max Verstappen in Imola
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris deelt opvallend detail over gevecht met Max Verstappen in Imola

Lando Norris deelt opvallend detail over gevecht met Max Verstappen in Imola
DPPI/BSR Agency

Het scheelde 0,7 seconden of Lando Norris had in zijn 111e Grand Prix zijn tweede winst op rij kunnen bijschrijven. Echter hielden de rondes op en kwam de McLaren net tekort om een waar gevecht om de koppositie aan te gaan. Maar de opmars van Lando Norris was opvallend, want op de mediumband leek het een vrij zakelijke overwinning te worden voor Verstappen. De jonge Brit geeft inzicht in hoe het nog zo spannend kon worden.

Voorafgaand aan de race was de verwachting dat de MCL38 van Norris het de Nederlander erg moeilijk zou maken, maar bij de eerste bocht was al te zien dat de Brit er vrij voorzichtig in ging. Hierdoor kon Verstappen op de mediumband ongestoord zijn gang gaan, totdat er gewisseld moest worden naar de harde band. De Nederlander kreeg het profiel maar niet in de juiste window en had eigenlijk de hele tweede helft van de race moeite met het vinden van balans. Toen Norris dit eenmaal doorhad, trok hij de zevenmijlslaarzen aan en kwam hij razendsnel dichterbij.

Norris legt uit

Maar hoe komt het dat dit zo lang op zich liet wachten? Dat legt Norris uit: "Ik had aan het begin ook moeite met de banden in de juiste window krijgen, net als Max. Het voelde alsof iedereen sneller ging en dat ik juist best wel sloom ging, maar mij werd verteld dat iedereen gewoon aan het pushen was. Toen was het aan mij om de banden zo goed mogelijk te managen. En toen vond ik een manier om de controle terug te krijgen. Ik veranderde alle knopjes op mijn stuur om de achterbanden te helpen en eigenlijk mijn voorbanden volledig te slopen, want ik had op dat moment teveel balans richting de voorkant."

'Bidden voor nog een ronde'

Aan het einde van de race moest Norris zijn balans opnieuw aanpassen, omdat hij in de vuile lucht van de RB20 terecht kwam. Ondanks dat kwam hij net tekort om de aanval in te zetten. "Ik was aan het bidden voor nog een ronde, ik hoopte gewoon zo dat iemand zou zeggen dat ik nog één ronde extra had. Ik weet ook niet waarom", aldus Norris.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties