F1 Nieuws

Lando Norris komt met opmerkelijke voorspelling voor GP Canada

Lando Norris komt met opmerkelijke voorspelling voor GP Canada
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris komt met opmerkelijke voorspelling voor GP Canada

Lando Norris komt met opmerkelijke voorspelling voor GP Canada
Michael Potts/BSR Agency

McLaren-coureur Lando Norris denkt dat hij de Grand Prix van Canada van later vandaag kan winnen. Volgens de Brit is zijn equipe immers vrij goed geweest op de afgelopen paar zondagen. Uit data van de Formule 1 blijkt echter dat Norris tegen flink wat concurrentie moet opboksen om de race in Montreal te kunnen winnen.

Norris en McLaren-teamgenoot Oscar Piastri kwalificeerden zich in Montreal op de derde en vierde stek. Het verschil tussen Norris en de pole position-tijd van Mercedes-coureur George Russell bedroeg slechts 21 honderdsten, terwijl Piastri iets meer dan een tiende langzamer was dan Russell.

Door de sterke vorm van McLaren in de afgelopen paar races - een overwinning in Miami, tweede plek in Imola en tweede plek in Monaco - kijkt Norris vol vertrouwen naar de Grand Prix van Canada. Volgens de man uit Bristol kan zijn equipe dan ook voor de overwinning strijden.

Norris blikt vooruit op GP Canada

"We hebben in de afgelopen paar races een super sterk tempo gehad, dus ik moet ja zeggen", antwoordt Norris op de vraag of hij de GP van Canada kan winnen. "Ik denk dat we in de strijd zitten. Het zit allemaal zo dicht bij elkaar, maar George Russell is al het hele weekend de favoriet. Mercedes is erg snel en George heeft het super goed gedaan", gaat Norris verder.

Volgens Norris is Russell dan ook dé favoriet om de GP van Canada te winnen. "Op papier zou je zeggen dat George en Mercedes zich iets beter voelen vanaf die eerste startrij. Echter, zoals ik al zei hebben we altijd goed gepresteerd op de zondag. Als we in de race hetzelfde kunnen doen, dan ben ik erg benieuwd naar ons resultaat", aldus Norris.

Niet Mercedes, maar Red Bull het snelste

De Britse coureur ziet zichzelf samen met Russell dus voor de overwinning strijden in Montreal. Uit data van de Formule 1 blijkt echter dat Max Verstappen de snelste racepace heeft. McLaren volgt vervolgens op bijna twee tienden achterstand.

Daarachter staat Ferrari met een achterstand van twee tienden en Mercedes volgt uiteindelijk op een vierde plaats met een achterstand van een kwart seconde. De pikorde lijkt er dus een flink stuk anders uit te zien dan Norris liet weten na afloop van de kwalificatie.

Bekijk hieronder hoe de hele pikorde er qua racepace uitziet voor de GP van Canada:

Lando Norris komt met opmerkelijke voorspelling voor GP Canada
©F1

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties