F1 Nieuws

Max Verstappen onthult grote gevolgen na motorprobleem in Canada: 'Dat weet ik al'

Max Verstappen onthult grote gevolgen na motorprobleem in Canada: 'Dat weet ik al'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen onthult grote gevolgen na motorprobleem in Canada: 'Dat weet ik al'

Max Verstappen onthult grote gevolgen na motorprobleem in Canada: 'Dat weet ik al'
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen zal het 2024-seizoen niet uit kunnen rijden zonder een gridstraf. Dat heeft de Nederlander bevestigd na de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Volgens Verstappen is de MGU-K, die in de tweede vrije training kapot ging, niet meer te herstellen. Dit betekent dat hij één onderdeel kwijt is in zijn 'pool'.

Vlak voor de start van de tweede vrije training had Red Bull een nieuwe krachtbron in de RB20 van Verstappen geplaatst, in de hoop dat dat een extra boost zou geven dit weekend. Op een baan waar topsnelheid zeer belangrijk is, kan een nieuwe motor wellicht een paar honderdsten helpen. Maar helaas kan Verstappen die nieuwe motor niet gebruiken in Canada, aangezien deze in VT2 al kapot ging.

De MGU-K, die dus pas een aantal kilometer gelopen had, ging stuk en is, na onderzoek in de fabriek, niet meer te gebruiken door het Oostenrijkse team. Na de kwalificatie in Montreal heeft Verstappen bevestigd dat de rest van de Honda-motor gelukkig nog wel te gebruiken is, maar dat ook deze niet zonder kleerscheuren uit die training is gekomen. Hij zal hoe dan ook een gridstraf moeten pakken, later dit seizoen.

"De rest van de motor is veilig, maar het is niet wat je wil bij de introductie van een nieuw apparaat. Het heeft ook veel schade aangericht. Ik weet al dat ik tijdens het seizoen een straf zal moeten uitzitten", zo begint Verstappen in Canada.

Tevreden met kwalificatie

Hoewel Verstappen dus niet blij is met het feit dat zijn krachtbron het binnen een uur na het introduceren daarvan het heeft begeven, was hij wél tevreden over zijn kwalificatieresultaat. De Nederlander had, zeker na de vrijdag in Canada, niet verwacht dat hij zo ver vooraan zou mogen starten. Dat is een meevaller voor de drievoudig wereldkampioen.

"Ook dit weekend hebben we tot nu geen goede voorbereiding gehad. Het wordt een interessante race wat betreft de banden, om te zien hoe ze zich gedragen. Ook het weer, met de regen die af en aan blijft komen. We hopen dat het erg spannend wordt. Over het algemeen hadden we een goede kwalificatie. Het hele weekend was een beetje ingewikkeld voor ons, maar ik ben blij dat ik tweede ben", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties