F1 Nieuws

Lando Norris laat na GP Spanje weten dat Max Verstappen de race niet had moeten winnen

Lando Norris laat na GP Spanje weten dat Max Verstappen de race niet had moeten winnen
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris laat na GP Spanje weten dat Max Verstappen de race niet had moeten winnen

Lando Norris laat na GP Spanje weten dat Max Verstappen de race niet had moeten winnen
DPPI/BSR Agency

Lando Norris is van mening dat Max Verstappen, net als in Canada, niet op de hoogste trede van het podium had mogen staan in Barcelona. De Nederlander kwam als winnaar over de streep op het Circuit de Barcelona-Catalunya, maar dat kwam niet doordat de Red Bull de snelste auto van het veld was. Dat was de McLaren namelijk. Norris wist er alleen geen gebruik van te maken.

De eenmalig Grand Prix-winnaar begon de race vanaf pole position, maar moest in bocht één al toezien hoe zowel Max Verstappen als George Russell aan hem voorbij ging. Dit zorgde ervoor dat hij in zijn eerste stint vastzat achter Russell, waardoor Verstappen ver uit kon lopen. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Max ook als winnaar het weekend afsluit, iets wat eigenlijk niet had moeten gebeuren, meent Lando Norris.

Tegenover David Coulthard liet de jonge Brit namelijk weten dat hij de beste auto tot zijn beschikking had, maar dat hij zichzelf 'uit heeft geschakeld' door tijdens de start twee plekken te verliezen. Ook al liep hij aan het einde van de race in op Verstappen, het was niet genoeg om de Nederlander in te halen en dus moest hij settelen voor de tweede plek. Dat laat een zure nasmaak achter bij Norris, die vooral kwaad is op zichzelf.

"Ik had hem niet kunnen winnen, ik had hem moeten winnen! Mijn start was gewoon heel slecht. De auto was geweldig vandaag en ik weet zeker dat we de snelsten waren. Ik kan veel positiefs uit deze race halen, maar ook één negatief ding en dat verpest alles. Maar ik moet mijn team echt bedanken, want de auto was geweldig", aldus Norris.

Wat er dan precies misging bij de start, waardoor hij twee plaatsen verloor, is nog niet duidelijk voor Norris. Wat wel duidelijk is, is dat hij perfect moet presteren om Max Verstappen en Red Bull te verslaan. Maar hij denkt dat daar in Oostenrijk en Engeland de kans voor is.

"Ik moet alles nog eens terugkijken, want ik weet niet wat ik precies fout deed. Maar petje af voor Red Bull en Max, gewoon jammer dat wij verloren, dat is frustreren. Nu komen er met Oostenrijk en Silverstone twee van mijn favoriete circuits aan, maar ik moet voor mezelf nog wat dingen bijwerken", zo sluit de Brit af.

Norris scheld over de radio

Na de race liet Norris over de radio ook merken dat hij niet tevreden was met zijn eigen prestatie. Aan zijn team liet hij weten dat hij zijn start verpest had, waardoor de beste auto van het veld niet won. Bekijk die video hieronder:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties