F1 Nieuws

Lando Norris onthult: 'Dan hadden we Verstappen verslagen'

Lando Norris onthult: 'Dan hadden we Verstappen verslagen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris onthult: 'Dan hadden we Verstappen verslagen'

Lando Norris onthult: 'Dan hadden we Verstappen verslagen'
Red Bull Content Pool

Lando Norris heeft het gevoel dat de winst tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna uit zijn handen is geglipt. De Brit kende een lastige start aan de race en had gedurende de 63 ronden in Imola het gevoel dat hij snelheid tekort kwam ten opzichte van de coureurs om zich heen. Maar aan het einde van de race bleek zijn McLaren harder te lopen dan wie dan ook.

Het scheelde niet veel, of Lando Norris was na de race op Imola een tweevoudig racewinnaar geworden. Er zat uiteindelijk slechts zeven tienden tussen Verstappen en Norris op de streep en de Brit denkt dat als hij één ronde meer had gehad, hij aan Max voorbij was gegaan. In de laatste tien tot vijftien rondes kon de eenmalig GP-winnaar veel tijd goedmaken op Verstappen, die volgens hemzelf veel last had van zijn banden. De harde band werkte, net als in Miami, niet geweldig voor de RB20.

"Ik denk dat ik de hele race voluit moest pushen om in het begin een gat op te bouwen en de auto werkte goed op het medium, maar in de laatste tien tot vijftien ronden had ik geen grip meer en zag ik Lando steeds dichterbij komen. Ik kon me geen fouten veroorloven en dat deed ik ook niet", laat Verstappen direct na de race weten.

Dat hij voor de winst kon vechten, was na vrijdag een utopie, maar door veranderingen aan de RB20 - en veel hulp vanuit de fabriek in Milton Keynes - wist Verstappen toch naar de zege te rijden. Hij laat weten dat ze gedurende het weekend veel hebben veranderd aan zijn bolide.

"We hebben veel aan de auto veranderd, we hadden niet veel informatie voor de race, maar van waar we het weekend begonnen tot nu, kunnen we ongelooflijk blij zijn met een pole en een overwinning. Deze voelt lekker", aldus de Nederlander.

Norris baalt

Maar waar Verstappen zegt dat hij blij is met de overwinning, laat Norris juist weten dat hij baalt met zijn tweede positie. Volgens de McLaren-coureur was hij eigenlijk sneller dan Max en had hij, met nog één ronde extra, de overwinning van zijn goede vriend af kunnen snoepen. Uiteindelijk lukte dat niet, waardoor hij nog altijd maar één Grand Prix op zijn naam heeft staan.

"Het doet me pijn om te zeggen, maar één of twee ronden meer en ik had Max verslagen. Het is lastig, want ik verloor gewoon te veel in het begin. Een of twee ronden meer zou mooi zijn geweest, maar het mocht niet zo zijn. Ik denk dat we nu op een punt zijn dat we gelukkig kunnen zeggen dat we ons in een positie bevinden met Ferrari en Red Bull, waarin we vechten voor de eerste of tweede plaats. Het is nog steeds een verrassing om te zeggen dat het frustrerend is om niet te winnen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties