F1 Nieuws

Lando Norris over 'foutjes' Max Verstappen: 'Had in Canada niet moeten winnen'

Lando Norris over 'foutjes' Max Verstappen: 'Had in Canada niet moeten winnen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris over 'foutjes' Max Verstappen: 'Had in Canada niet moeten winnen'

Lando Norris over 'foutjes' Max Verstappen: 'Had in Canada niet moeten winnen'
Red Bull Content Pool

Volgens Lando Norris had Max Verstappen de Grand Prix van Canada helemaal niet moeten kunnen winnen, aangezien de McLaren eigenlijk de snelste auto op de baan was. Maar omdat het team uit Woking wat foutjes maakte tijdens de race, kreeg Verstappen het toch weer voor elkaar om op de hoogste trede van het podium te staan. Daar moet Norris een buiging voor maken.

Al jaren is Verstappen dominant in de Formule 1 en in de laatste 75 races heeft de Nederlander er 50 (!) gewonnen. Daardoor staat zijn teller inmiddels op 60 overwinningen, waarvan de laatste in Canada werd behaald. Maar volgens Lando Norris had Max daar helemaal niet moeten winnen. McLaren - en zelfs Mercedes - waren veel beter dan Red Bull op het Circuit de Gilles Villeneuve in Montreal, maar omdat Verstappen en Red Bull simpelweg minder foutjes maken dan de concurrenten, zorgden ze er toch weer voor dat ze aan het einde van de rit met de zege naar huis gingen.

En dat is hartstikke knap, meent Lando Norris. Hoewel Verstappen in zijn ogen ook niet foutloos was in Canada, maakten hij en Red Bull wel minder fouten dan de concurrenten en dat laat zien wat een gevaarlijke combinatie Max en zijn team zijn. Dat erkent Norris in Barcelona.

"Max en zijn team konden de afgelopen drie of vier seizoenen kleine foutjes maken en er telkens mee wegkomen. Net zoals in Montreal bijvoorbeeld. Hij had daar eigenlijk niet moeten winnen, maar hij was het meest constant in de race en zijn team maakten de minste fouten. Dan zie je dat er toch weer staan op het moment dat het moet", zo begint Norris.

McLaren en Mercedes sneller

Dat Red Bull en Verstappen uiteindelijk wonnen lag aan de consistentie van Max, maar ook aan het feit dat zijn directe rivalen te veel foutjes hadden gemaakt. Volgens Norris heeft McLaren een grote fout gemaakt door niet naar binnen te komen onder de safety car, waardoor ze de leiding kwijtraakten. Een team als Red Bull zou dat niet zo snel overkomen. Daardoor kon Verstappen, die in de ogen van Norris overigens niet foutloos was, naar de zege snellen.

"Wij maakten de fout door onder de safety car niet naar binnen te komen en daar verloren we de leiding door. Mijn kansen op een overwinningen verdampten daar ook mee. George [Russell, red.] was misschien de snelste op de baan, maar ook hij maakte een aantal cruciale fouten. Overigens deden andere coureurs dat ook, ook Max zelf."

"Achteraf had Max die race helemaal niet moeten winnen, maar dat doet hij wel weer. Dat geeft aan dat hij het verschil kan maken, ook al maakt hij geen gebruik van de beste auto", sluit Norris af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties