F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje 2024

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje 2024

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje 2024
Red Bull Content Pool

Aankomend weekeinde staat de Grand Prix van Spanje op het programma. De race is na Imola en Monaco de derde Europese Grand Prix van het jaar. Hoe laat iedere sessie van start gaat, is hieronder te bekijken.

In Spanje wordt het voor onder meer Red Bull een zeer spannend raceweekeinde. Na enkele moeilijkere races voor de RB20 - Monaco, Imola en Canada - zou het Circuit de Barcelona Catalunya de bolide van Max Verstappen en Sergio Pérez namelijk stukken beter moeten liggen.

In Spanje is het asfalt immers zeer vlak en ook zijn er een hoop snelle en lang doordraaiende bochten. Allemaal gebieden en omstandigheden waarin de RB20 uitblinkt ten opzichte van de rest van het veld.

Sterk Red Bull, maar...

Echter, de Formule 1 zou de Formule 1 niet zijn als er altijd een addertje onder het gras zit. Het is namelijk ook mogelijk dat er inderdaad drastische problemen zijn met de RB20 en dus ook de race in Spanje mogelijk wordt gewonnen door een andere coureur dan Verstappen.

Mocht de RB20 in Spanje niet goed voor de dag komen, dan heeft Red Bull volgens onder meer Verstappen en Red Bull-topman Helmut Marko "een echt groot probleem". Voorlopig blijft het echter koffiedik kijken en reist Red Bull als de grote favoriet af naar Barcelona.

Bijzondere race Verstappen

Voor Red Bull wordt de aanstaande race dus een zeer spannend moment. Is de RB20 namelijk nog steeds zo goed als eerder in het seizoen en waren de problemen in de afgelopen paar races toe te schrijven aan de karakteristieken van de circuits of is de concurrentie echt dichterbij gekomen?

Naast dat vraagstuk zal ook de vorm van Verstappen een rol spelen. In 2016 won de Limburger namelijk zijn eerste race in de Formule 1 en aankomend weekend kan hij op datzelfde circuit van Barcelona zijn 61e overwinning uit zijn Formule 1-loopbaan claimen. Een speciaal moment dus voor de Nederlander.

Tijdschema F1 GP Spanje 2024

Alles wijst er dus op dat er in Spanje een spannend weekeinde in het verschiet ligt. Net zoals in Canada en Monaco wordt er in Barcelona geen Sprintweekend verreden en zullen er dus drie vrije trainingen, een kwalificatie en een Grand Prix worden verreden. Maar hoe laat gaat iedere sessie nou precies van start?

Vrijdag 21 juni
Vrije training 1 13:30 - 14:30
Vrije training 2 17:00 - 18:00
Zaterdag 22 juni
Vrije training 3 12:20 - 13:30
Kwalificatie 16:00 - 17:00
Zondag 23 juni
Race 15:00 - 17:00

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties