F1 Nieuws

Lewis Hamilton gezien als redder van dolend Ferrari: 'Gebeurde ook bij Red Bull'

Lewis Hamilton gezien als redder van dolend Ferrari: 'Gebeurde ook bij Red Bull'
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton gezien als redder van dolend Ferrari: 'Gebeurde ook bij Red Bull'

Lewis Hamilton gezien als redder van dolend Ferrari: 'Gebeurde ook bij Red Bull'
BSR Agency

Dat Ferrari al sinds 2008 geen enkel kampioenschap meer heeft gewonnen, kan na aankomend seizoen weleens veranderen. Lewis Hamilton zal zich vanaf 2025 bij het Italiaanse team voegen en dat zal het personeel in Maranello een flinke boost geven. Hamilton kan de redder zijn van een dolend Ferrari, zoekend naar een F1-titel. Dat meent Rob Smedley.

De voormalig race-engineer van Ferrari vertrok in 2013 bij het Italiaanse team en sinds dat moment zijn er hier en daar wat races gewonnen, maar een kampioenschap werd nooit behaald. In 2017 en 2018 was Ferrari dichtbij, met Sebastian Vettel, maar uiteindelijk moesten ze toezien hoe Mercedes en Lewis Hamilton er met de titel vandoor gingen. Na dit seizoen zal de boeman - Hamilton - niet meer tegen maar mét Ferrari strijden om het kampioenschap en volgens Smedley kan dat weleens een succesverhaal worden.

Hamilton kan een zéér positieve invloed gaan hebben op het team, waar iedereen van mee gaat profiteren in Maranello. Dat extra zetje kan wellicht het verschil zijn tussen hier en daar een race winnen en meedoen om de titel.

"Ik denk dat Lewis zeker een katalysator kan zijn voor het kristalliseren van het team rond hem en Charles Leclerc. Soms heeft een Formule 1-team gewoon iets nodig om ze te helpen die ene procent extra te geven en als je 110 procent geeft, maakt die ene of twee procent extra een enorm verschil", begint Smedley in de F1 Nation Podcast.

Red Bull Racing

Volgens de Brit kan Lewis Hamilton hetzelfde effect op Ferrari gaan hebben als Max Verstappen heeft gehad op Red Bull Racing. Het Oostenrijkse team had ook al jaren geen kampioenschap meer gewonnen, maar doordat hij nooit opgeeft en altijd het maximale uit de auto weet te halen, wordt het gehele team meegenomen door hem.

"Het is hetzelfde als wat er gebeurde met Red Bull na hun mindere periode - als je eenmaal begint te winnen, wordt het eigenlijk moeilijk om te stoppen. Je moet bijna specifieke ingrepen doen om het te stoppen, zoals het uit elkaar halen van het team, belangrijke coureurs die vertrekken of dat soort dingen. Zo stoppen periodes van dominantie", aldus de voormalig race-engineer van Ferrari.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties