F1 Nieuws

Toto Wolff onthult hoe hij met Lewis Hamilton om zal gaan in aanloop naar relatiebreuk

Toto Wolff onthult hoe hij met Lewis Hamilton om zal gaan in aanloop naar relatiebreuk
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff onthult hoe hij met Lewis Hamilton om zal gaan in aanloop naar relatiebreuk

Toto Wolff onthult hoe hij met Lewis Hamilton om zal gaan in aanloop naar relatiebreuk
Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton zal vanaf 2025 uitkomen in het rood van Ferrari, nadat hij twaalf dienstjaren voor Mercedes zal hebben gereden. Het leek er lange tijd op dat de Brit zijn carrière af zou sluiten bij zijn 'racefamilie', maar uit het niets besloot hij toch de overstap te maken naar Maranello. Iets wat al jaren gespeculeerd werd.

Ieder jaar was er wel een moment waarop een overstap van Hamilton naar Ferrari werd gesuggereerd, maar die geruchten werden nooit werkelijkheid. Tot nu. Vanuit het niets kwamen er geluiden naar buiten dat Hamilton mogelijk onderweg was naar Italië, waarna de hele F1-paddock op zijn kop stond toen twaalf uur later vanuit Mercedes de bevestiging kwam dat de zevenvoudig wereldkampioen inderdaad zou vertrekken bij het Duitse team.

Laat Wolff Hamilton in het duister tasten?

De vraag is 'hoe nu verder'? Hamilton staat nog tot en met het einde van 2024 onder contract bij Mercedes en zal zich dit seizoen nog volledig inzetten voor het team uit Brackley. Maar gaat Toto Wolff de Brit nog overal bij betrekken, aangezien hij volgend seizoen de overstap maakt naar één van Mercedes' grootste concurrenten. Op de vraag gaf Wolff antwoord in een call waarin hij de media te woord stond na het breaking news van donderdag.

"Als teambaas probeer ik altijd fair en transparant te opereren. Wat dat betreft gaat er niets veranderen in 2024, de relatie zal grotendeels hetzelfde blijven. Verderop in het jaar zullen we bekijken wat dit inhoudt als het gaat om het delen van technische informatie. Maar dat is niet nieuw, er vertrekken ook weleens engineers naar andere teams. We zullen er alles aan doen om er een succesvol seizoen van te maken en de strijd aan te gaan tegen Max Verstappen en Red Bull. Al besef ik terdege dat we niet de beste papieren hebben", zei Wolff volgens De Telegraaf.

Nieuwe teamgenoot

De volgende vraag is: wie gaat Hamilton opvolgen bij Mercedes? De zevenvoudig wereldkampioen laat een enorm gat achter in Brackley en zijn opvolger zal altijd met hem vergeleken worden. Toto Wolff gaat dan ook de tijd nemen om een juiste vervanger te vinden.

"Daar neem ik de tijd voor. We zullen bekijken wat de beste combinatie is met George en misschien gaan we wel voor een heel gewaagde keuze. Ik beloof jullie dat we met Mercedes op termijn weer successen gaan boeken en races en kampioenschappen gaan winnen. En we kijken terug op een ongelooflijk mooie tijd met Lewis bij Mercedes."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties