F1 Nieuws

Lewis Hamilton met zijn handen in het haar na Grand Prix Canada: 'Het was gewoon...'

Lewis Hamilton met zijn handen in het haar na Grand Prix Canada: 'Het was gewoon...'
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton met zijn handen in het haar na Grand Prix Canada: 'Het was gewoon...'

Lewis Hamilton met zijn handen in het haar na Grand Prix Canada: 'Het was gewoon...'
BSR Agency

Volgens Lewis Hamilton zelf heeft hij één van zijn slechtste weekenden in zijn Formule 1-carrière gereden, tijdens de Grand Prix van Canada in 2024. De zevenvoudig wereldkampioen was na de vrijdag laaiend enthousiast over zijn Mercedes W15, die na de updates in Monaco en Canada vooraan mee lijkt te kunnen doen, maar hij wist uiteindelijk geen podium te scoren. Daar baalt Hamilton flink van.

In de derde vrije training was er niemand die in de buurt van Hamilton kon komen op het Circuit de Gilles Villeneuve. De Brit leek ontzettend veel zelfvertrouwen te hebben en de auto reageerde precies zoals Hamilton dat graag heeft. Maar in de kwalificatie was de zevenvoudig wereldkampioen dat gevoel weer helemaal kwijt, zoals wel vaker het geval is.

Hamilton kwalificeerde zich als zevende, terwijl teamgenoot George Russell de snelste tijd van de sessie wist te rijden en daarmee pole position claimde. Ook in de race eindigde Hamilton achter zijn teammaat - al scheelde dat maar een paar tienden - en daar baalt de Brit ontzettend van. Tegenover Sky Sports reageerde hij na de kwalificatie al teneergeslagen en ook na de race liep Hamilton er verloren bij. Als hem gevraagd wordt of zijn gevoel veranderd is op de zondag, laat hij weten dat dat totaal niet het geval is.

"Het voelt niks anders. Het was gewoon in het weekend een heel slechte prestatie van mezelf. Er kwamen gisteren wat andere dingen bij kijken, maar ik baal vooral van mezelf en ik heb vandaag gewoon een van de slechtste races ooit gereden. Gewoon heel veel fouten. Als ik me beter had gekwalificeerd, had ik er natuurlijk veel beter voor gestaan. Maar het is wat het is. Ik ga terug naar de tekentafel", zo begint Hamilton bij Sky.

Updates voor Mercedes

Maar er zijn niet alleen negatieve punten te vinden na de Grand Prix van Canada. Het positieve is dat Mercedes nu daadwerkelijk verlost lijkt te zijn van de problemen die ze sinds 2022 al tegenhielden in de strijd om overwinningen en het kampioenschap. De laatste update heeft wonderen verricht en volgens Hamilton zit er nog een update aan te komen. Gaat Mercedes weer meedoen aan de kop van het veld?

"Een positief punt is dat ik iedereen in de fabriek wil bedanken voor de vooruitgang van deze auto, want het is een auto aan het worden waarmee we kunnen vechten. Dat is het echte positieve aan dit volgende deel van het seizoen. Ik weet dat er nog meer upgrades aankomen, ze zijn onderweg, dus het wordt een spannende strijd."

Volgens Hamilton zal hij dan ook betere prestaties gaan leveren, mits hij zijn koppie erbij weet te houden: "En als ik mijn hoofd er goed bij heb, ga ik betere resultaten scoren. Ik denk dat de auto dit weekend in staat was om te winnen, dus daarom sta ik hier met niet zo'n geweldig gevoel."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties