F1 Nieuws

Lewis Hamilton ontving opmerkelijke boodschap van Wolff na bekendmaken Ferrari-transfer

Lewis Hamilton ontving opmerkelijke boodschap van Wolff na bekendmaken Ferrari-transfer
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton ontving opmerkelijke boodschap van Wolff na bekendmaken Ferrari-transfer

Lewis Hamilton ontving opmerkelijke boodschap van Wolff na bekendmaken Ferrari-transfer
HOCH ZWEI/BSR Agency

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft in gesprek met Fox Sports Australia laten weten dat hij enigszins verbaasd was toen Lewis Hamilton hem vertelde dat hij vanaf 2025 voor het team van Ferrari zal rijden. De Oostenrijker gaf zijn goede vriend ook gelijk een duidelijke boodschap mee.

Hamilton debuteerde in 2007 bij het team van McLaren in de Formule 1 en heeft sindsdien met niets anders dan Mercedes-motoren gereden. De man uit Stevenage heeft dus al zijn successen aan het Duitse team te danken, aangezien hij al zijn wereldtitels met behulp van een Mercedes-motor behaalde.

Na zijn Mercedes-overstap in 2013 behaalde Hamilton in totaal zes wereldkampioenschappen (2014, -15, -17, -18, -19 en -20). Sinds de komst van het ground effect-tijdperk in 2022 is er echter niets meer over van Hamiltons eerdere successen. Zijn laatste race won de Brit in 2021 tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Ferrari-deal

Aangezien Hamilton ook steeds ouder wordt, maar wel nog voor overwinningen en wereldtitels wil strijden, besloot hij om zijn succes elders te zoeken. In die zoektocht kwam hij uit bij het team van Ferrari.

Bij de Italiaanse grootmacht heeft Hamilton een 2+1-deal getekend waarmee hij tot en met 2027 aan Ferrari verbonden kan zijn. Ook zou zijn contract bij Ferrari meer dan 100 miljoen euro waard zijn, zo wist het doorgaans goed geïnformeerde FORMU1A.UNO te melden.

Ontslaggesprek Hamilton

Doordat het nieuws van Hamiltons transfer van Ferrari vroegtijdig uitlekte, moest Hamilton zijn teambaas en goede vriend Wolff op korte termijn inlichten over zijn carrièreswitch van Mercedes naar Ferrari. Volgens Wolff was dat gesprek een klein beetje ongemakkelijk.

"Ik denk dat het moeilijk was voor hem, omdat hij altijd onderdeel heeft uitgemaakt van Mercedes. Normaal gesproken spreken we elkaar nauwelijks tijdens de kerstvakantie, omdat hij altijd weg is, maar normaal spreken we elkaar iedere dag," begint Wolff.

"Na de vakantie stelde hij voor om koffie te drinken. Normaliter doen we dat als het seizoen op het punt van beginnen staat. In dat gesprek zei hij: 'ik ga naar Ferrari' en ik zei 'echt?'," gaat de Oostenrijker verder. Wolff had in datzelfde gesprek een duidelijke boodschap voor Hamilton.

"Ik denk dat ik me Lewis niet in het rood kan voorstellen. Ik denk dan ook niet dat het bij hem gaat passen, maar het zal een interessant plaatje worden. Ik zei tegen hem 'je moet onze achtervleugel maar goed bestuderen, want dat gaat je uitzicht worden (in 2025, red.)'," aldus Wolff.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties