F1 Nieuws

Mercedes moet het in Japan doen zonder teambaas Toto Wolff

Mercedes moet het in Japan doen zonder teambaas Toto Wolff
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Mercedes moet het in Japan doen zonder teambaas Toto Wolff

Mercedes moet het in Japan doen zonder teambaas Toto Wolff
DPPI/BSR Agency

Mercedes zal tijdens de Grand Prix van Japan geen gebruik kunnen maken van eventuele input vanuit Toto Wolff op het circuit. De teambaas van de Duitse renstal heeft namelijk besloten om niet af te reizen naar Suzuka. Overigens is dat geen beslissing die is gevallen na de dramatische race in Australië, afgelopen weekend. Wolff wist voor de start van het seizoen al dat hij niet naar Japan zou gaan.

In 2023 gaf Wolff al aan dat hij van plan is om wat minder races te bezoeken in een seizoen, omdat hij niet wil dat Mercedes te afhankelijk is van hem en zijn aanwezigheid. Hij wil zeker weten dat, als hij er niet meer is, het team ook blijft presteren zoals het doet en gedaan heeft. Tegenover AP zei Wolff vorig seizoen:

"Het doel is om een structuur voor de toekomst te bouwen en dat is mijn pure verantwoordelijkheid voor het team. Er kan mij iets overkomen en dan? Hoe ziet het er dan uit? Dat is de reden dat ik mijzelf over een paar jaar niet meer naar alle 24 races zie afreizen, maar misschien nog maar naar 15 ofzo. Maar dat duurt nog een flinke tijd. Ik zie mijzelf nog lang deze rol vervullen en ik kan mijzelf niet voorstellen dat ik iets anders zou gaan doen", aldus de Mercedes-baas.

De Oostenrijker zal zeker niet nu al afschalen naar 15 races per seizoen, maar heeft er wel voor gekozen om niet naar Japan te reizen. Hij zal het raceweekend vanuit de Mercedes-fabriek bijwonen en vanuit daar zijn input geven aan het team op Suzuka.

Niet de eerste keer dat Toto Wolff Japan mist

Het is niet de eerste keer dat Mercedes het in Japan moet doen zonder Toto Wolff. In 2023 reisde de Oostenrijker ook al niet af naar de race op Suzuka, waar Mercedes een vijfde en zevende plek scoorde. Ook mistte hij de Grand Prix van Qatar, afgelopen seizoen. Daar kwamen Russell en Hamilton met elkaar in aanraking in de eerste bocht, nadat zij op P2 en P3 mochten starten. Het zorgde voor een uitvalbeurt van Hamilton, terwijl Russell terug wist te vechten tot de vierde positie.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties