F1 Nieuws

Lewis Hamilton wil 'speciale' aanpassing zien aan GP Monaco: 'Anders...'

Lewis Hamilton wil 'speciale' aanpassing zien aan GP Monaco: 'Anders...'
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton wil 'speciale' aanpassing zien aan GP Monaco: 'Anders...'

Lewis Hamilton wil 'speciale' aanpassing zien aan GP Monaco: 'Anders...'
BSR Agency

Lewis Hamilton vindt dat er verandering moet komen aan de Grand Prix van Monaco. De zevenvoudig wereldkampioen is van mening dat het een voorspelbaar weekend gaat worden en daarom heeft de Brit ook direct een oplossing klaarliggen voor de FIA.

Monaco biedt meestal alleen spektakel in de kwalificatie. Door de brede, zware auto's en de smalle straten in het belastingparadijs, zijn er geen inhaalmogelijkheden en kan je race alleen op strategie verpest of gemaakt worden. De kans is enorm dat degene die van poleposition vertrekt, ook de race zal winnen.

Maar Monaco is ook vooral een prestigieuze Grand Prix. Door de glitter en glamour-wereld die de Formule 1 wil uitstralen, passen Monte-Carlo en de de koningsklasse van de autosport perfect bij elkaar. Het is dan ook niet voor te stellen dat de stratenrace ooit van de kalender verdwijnt.

Hamilton heeft oplossing voor Monaco 

Toch is er een hoop kritiek op de race in Moanco. Dit keer laat Mercedes-legende Lewis Hamilton zich negatief uit over de Grand Prix door de straten van Monte Carlo. De Brit is het zat dat de race in Monaco zo voorspelbaar is. Tegenover de internationale pers luidt hij de noodklok, wat betreft de race in het prinsdom.

"Monaco is Monaco. Helaas is er niet veel veranderd. De auto's zijn breder geworden en misschien vinden er een paar crashes plaats. Voor de rest zijn de wegen smal en wordt er maar één pitstop gemaakt", zo begint Hamilton.

Voor die ene pitstop, heeft Hamilton wél een oplossing. De Brit is van mening dat als Pirelli met zachtere banden komt, er meer pitstops gemaakt moeten worden. Door middel van meer pitstops kan je dan op strategie toch een aantal plekken winnen. "Misschien zouden er speciale banden moeten komen voor deze race, zodat je meer pitstops en dus variatie hebt", stelt Hamilton voor. "Ze zijn ook met sprintraces gekomen, dan kan je ook dit weekend andere banden voorstellen. Anders vallen jullie in slaap tijdens de race", sluit Hamilton lachend af.

Hamilton, woonachtig in Monaco, heeft deze prestigieuze race al meerdere keren gewonnen. In 2008, 2016 en 2019 wist hij hier op de hoogste trede van het podium te staan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties