F1 Nieuws

Sergio Pérez weet wat hij moet doen in Monaco: 'Daar hebben we hard aan gewerkt'

Sergio Pérez weet wat hij moet doen in Monaco: 'Daar hebben we hard aan gewerkt'
BSR Agency
F1 Nieuws

Sergio Pérez weet wat hij moet doen in Monaco: 'Daar hebben we hard aan gewerkt'

Sergio Pérez weet wat hij moet doen in Monaco: 'Daar hebben we hard aan gewerkt'
BSR Agency

Sergio Pérez is erop gebrand om een goede prestatie te leveren in Monaco, aankomend weekend. De Mexicaan uit Guadalajara had een slecht weekend in Imola, maar denkt in het prinsendom het momentum weer terug te kunnen pakken.

In Imola had Pérez een weekend om heel snel te vergeten. De teamgenoot van Max Verstappen strandde in het tweede gedeelte van de kwalificatie, waardoor hij als elfde moest starten - Verstappen wist notabene pole position te pakken - en in een matige race kwam hij niet verder dan de achtste plek. Hierdoor verloor hij zijn tweede plek in het kampioenschap aan Ferrari-coureur Charles Leclerc, die aankomend weekend zijn thuisrace rijdt.

Erop of eronder voor Pérez in Monaco 

Pérez heeft in het verleden hele sterke prestaties geleverd op het stratencircuit in Monaco. In 2016 wist hij met nota bene een Force India naar het podium te rijden en in 2022 won hij zelfs de race - al zijn er wel twijfels over de manier waarop hij die zege wist te behalen. Reden genoeg om met vertrouwen naar het prinsendom af te reizen, ondanks een slecht weekend achter de rug te hebben.

"Monaco is altijd een van de topraces op de kalender en ik heb het geluk dat ik de race in Monaco heb gewonnen en dat is heel speciaal voor mij", laat Pérez weten aan de officiële kanalen van Red Bull. "Soms lijkt het alsof racen hier op de tweede plaats komt, omdat het evenement en alles eromheen zo groot is, maar we komen hier altijd gefocust en het team zorgt ervoor dat we ons kunnen concentreren op wat belangrijk is en dat is alles uit de auto halen wat erin zit", aldus de Mexicaan.

Pérez is ervan bewust dat hij niet heeft geleverd in Imola. De Mexicaan is aan het racen voor zijn contract voor volgend jaar, dus zal alles op alles moeten zetten om dat te bewerkstelligen. "Helemaal niets viel samen in Imola en we hebben hard gewerkt om te begrijpen waarom het misging. Ik wil het momentum terugkrijgen en we weten dat we dit weekend goed kunnen presteren als we het juiste doen. In Monaco komt de druk om te presteren op zaterdag, want inhalen op zondag is schier onmogelijk. Ik weet dat ik het beter moet doen na een lastig weekend in Imola".

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties