F1 Nieuws

Lievelingscircuit Max Verstappen gaat opnieuw op de schop

Lievelingscircuit Max Verstappen gaat opnieuw op de schop
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lievelingscircuit Max Verstappen gaat opnieuw op de schop

Lievelingscircuit Max Verstappen gaat opnieuw op de schop
Red Bull Content Pool

Het Circuit de Spa-Francorchamps zal in de komende vijf jaar opnieuw flink onder handen worden genomen. Het prijskaartje? Zo'n 40 miljoen euro. Een tijd geleden werd de baan ook al verbouwd, maar nu heeft het bestuur van het iconische circuit er opnieuw voor gekozen om enkele ingrijpende veranderingen door te voeren.

Het circuit in de Belgische Ardennen staat al lange tijd op de Formule 1-kalender, maar moet de laatste jaren knokken om daar ieder jaar weer opnieuw op te staan. De reden daarvoor is het feit dat het Belgische circuit een stuk minder geld overmaakt naar de Formule 1 dan andere circuits.

Aangezien er een hoop vraag is naar races en er 'maar' 24 mogelijkheden zijn om in een seizoen een race te organiseren, moet de organisatie van de Formule 1 daarom keuzes maken op de kalender. Hierdoor staan er al lange tijd vraagtekens rondom de toekomst van het Belgische circuit.

Verbouwingen

Naast het feit dat er financieel grote verschillen zijn met andere circuits, is ook het feit dat de infrastructuur in en naar het circuit niet om over naar huis te schrijven is. Dat is dan ook een van de gebieden waar de circuitorganisatie in België een oplossing voor heeft bedacht.

Een tijd geleden werd de baan ook al onder handen genomen. Toen werden er nieuwe tribunes gebouwd in de run naar Eau Rouge-Raiddilon en bovenop de legendarische bochtencombinatie zelf. Ook werd er een nieuw stuk baan aangelegd in bocht 9 om ook motorrijders veilig gebruik te kunnen laten maken van de baan.

Circuit gaat opnieuw op de schop

Na deze grote verbouwing heeft de circuitorganisatie nu dus opnieuw besloten om het legendarische circuit eens flink onder handen te nemen. Zo komen er nieuwe vangrails, toegangswegen en ook een nieuwe waterafvoer.

Verder zullen er delen van de baan van nieuw asfalt worden voorzien en zullen er veranderingen worden doorgevoerd aan enkele campings. Ten slotte zal de oude rallycrossbaan worden verbouwd en zullen er ook enkele gebouwen in de paddock worden gesloopt om op die manier meer ruimte te creëren voor de teams.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties