F1 Nieuws

Helmut Marko komt met helder bericht over Christian Horner-saga: 'Alles is duidelijk'

Helmut Marko komt met helder bericht over Christian Horner-saga: 'Alles is duidelijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko komt met helder bericht over Christian Horner-saga: 'Alles is duidelijk'

Helmut Marko komt met helder bericht over Christian Horner-saga: 'Alles is duidelijk'
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-topman Helmut Marko is het voor de Thaise grootaandeelhouders van Red Bull duidelijk wie er aan het roer blijf staan: Christian Horner. Dat laat de Oostenrijkse oud-coureur weten in gesprek met het Oostenrijkse medium LAOLA1.

Bij Red Bull is het als sinds het begin van het voorseizoen onrustig. Nog voordat de RB20 (de 2024-bolide van Red Bull) werd onthuld, stond het internet namelijk vol met nieuws over een intern onderzoek naar Horner. De reden voor dat onderzoek? Seksueel grensoverschrijdend gedrag vanuit de teambaas naar een vrouwelijke medewerker van het raceteam.

Later werd duidelijk dat Horner was vrijgesproken in het interne onderzoek, maar daarmee was de zaak nog lang niet ten einde. Een dag later werd het vermeende bewijs tegen Horner namelijk doorgestuurd in de Formule 1-paddock en begonnen ook Red Bull-kopstukken, waaronder Jos Verstappen, zich uit te spreken tegen het aanblijven van Horner als teambaas.

Heibel bij Red Bull

In de paddock van het Jeddah Corniche Circuit kreeg de Horner-saga een nieuwe wending, want toen werd bekend dat Marko mogelijk zou worden ontslagen door de Red Bull-top. Max Verstappen besloot daar toen eigenhandig een stokje voor te steken door in de media te zeggen dat hij zich geen toekomst zonder Marko zou kunnen voorstellen bij Red Bull.

Daarmee was dat brandje geblust, maar inmiddels lijkt er een nieuwe storm aan te komen voor Red Bull. Het Duitse medium Auto, Motor und Sport weet namelijk te melden dat er onlangs een meeting was tussen Horner, Red Bull-grootaandeelhouder Chalerm Yoovidhya en Verstappens manager Raymond Vermeulen. Bij dat gesprek zou Horner zijn positie als teambaas en CEO bij Yoovidhya hebben veiliggesteld.

"Alles in orde"

Marko lijkt de berichtgeving van Auto, Motor und Sport nu te bevestigen, want volgens de Oostenrijkse oud-coureur is "alles in orde" voor de Thaise grootaandeelhouders van het energiedrankjesconcern. "Vanaf de kant van de Thaise aandeelhouders is alles duidelijk. Voor hen is alles in orde," aldus Marko. Daarmee lijkt Yoovidhya het voor lief te nemen dat er mogelijk nog meer imago-beschadigend nieuws over Horner naar buiten komt.

Horner trekt eigen plan

Gisteren werd bekend dat Horner graag een nieuwe teamgenoot voor Verstappen wil vanaf 2025. "De gesprekken met Fernando Alonso, wiens contract na dit seizoen afloopt, zouden al in een vergevorderd stadium zijn. De Spanjaard, die in 2005 en -06 wereldkampioen werd, wordt ondanks zijn leeftijd nog altijd beschouwd als een van de beste coureurs van het veld. Bij Red Bull denkt hij komend seizoen zijn derde titel te kunnen claimen, zeker aangezien hij de steun heeft van de Thaise Red Bull-machthebbers rondom Horner," aldus F1-Insider.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties