F1 Nieuws

Marko komt met reactie op uitlatingen Stroll na incident met Ricciardo

Marko komt met reactie op uitlatingen Stroll na incident met Ricciardo
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Marko komt met reactie op uitlatingen Stroll na incident met Ricciardo

Marko komt met reactie op uitlatingen Stroll na incident met Ricciardo
Red Bull Content Pool

Dr Helmut Marko van Red Bull Racing heeft gereageerd op de botsing tussen Lance Stroll en Daniel Ricciardo tijdens de Grand Prix van China. De topadviseur is niet te spreken over de acties van Stroll en zijn uitlatingen na het incident.

De botsing tussen Stroll en Ricciardo was ongetwijfeld het meest besproken moment van de race in China. Stroll die achter de safety car in de achterkant van Ricciardo crasht en niet alleen Ricciardo, maar ook de auto van Piastri beschadigt. De Aston Martin-coureur weigerde na afloop om de schuld op zich te nemen en maakte Ricciardo uit voor 'idioot'. De RB-coureur kookte van woede na afloop. Stroll heeft inmiddels de hele wereld over zich heen gekregen en nu heeft Marko ook gereageerd op zijn uitlatingen.

In zijn column bij SpeedWeek blikt Marko terug op het incident. Volgens de Oostenrijker ligt de volledige schuld bij Stroll. "Ricciardo werd in China geraakt door Lance Stroll, die hem alle kansen ontnam", laat Marko weten. "Ik vind het bizar dat hij door Stroll voor een idioot werd uitgemaakt én dat hij een gridstraf kreeg voor de Grand Prix van Miami. Dit was zeker niet zijn weekend", aldus de Oostenrijker.

Ook voor Yuki Tsunoda, die een moeilijk weekend had, gooit Marko zijn handen in het vuur. De Japanner die voor het eerst op het circuit van Shanghai reed, kreeg het niet voor elkaar om dezelfde snelheid te halen als zijn teamgenoot. Vervolgens werd Tsunoda geraakt door de Haas van Kevin Magnussen en zo kregen beide RB-coureurs een DNF achter hun naam. "Ze hebben misschien een fout gemaakt door Tsunoda op harde banden te laten rijden. De baan bood bijna geen grip en Yuki gleed met die banden in het rond. In de race waren de rondetijden van Tsunoda van hetzelfde niveau als Ricciardo. Hij had een kans gehad om punten te scoren, maar die hoop werd de grond ingeboord door Kevin Magnussen", zei Marko in zijn column.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties