F1 Nieuws

Martin Brundle doet onthulling over toekomst van Adrian Newey

Martin Brundle doet onthulling over toekomst van Adrian Newey
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Martin Brundle doet onthulling over toekomst van Adrian Newey

Martin Brundle doet onthulling over toekomst van Adrian Newey
Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur en huidig Sky Sports-verslaggever Martin Brundle heeft in de paddock van het Miami Autodrome laten weten waar de toekomst van Red Bull-kopstuk Adrian Newey mogelijk ligt. Volgens Brundle zouden er twee aanbiedingen klaarliggen voor de Britse engineer.

Het hing al enige tijd in lucht, maar eerder deze week maakte Red Bull het nieuws dan eindelijk wereldkundig: Newey gaat Red Bull in het eerste kwartaal van 2025 verlaten. Tot die tijd zal Newey zich bezighouden met de verdere ontwikkeling en promotie van de RB17 Track Car, een hypercar van Red Bull-makelij.

Newey is ondanks zijn aanstaande vertrek wel nog te vinden aan de pitmuur van Red Bull, maar zal zich tot aan zijn Red Bull-vertrek niet bezighouden of bemoeien met de Formule 1-kant van het Oostenrijkse team.

Toekomstplannen Newey

In gesprek met Sky Sports liet Newey zelf al weten wat zijn plannen voor de komende tijd zijn. "Ik ga met mijn vrouw en de honden waarschijnlijk in bijvoorbeeld een camper door Frankrijk reizen en gewoon van het leven genieten. En dan sta ik misschien op een gegeven moment onder de douche en zeg ik: 'oké, dit wordt het volgende avontuur', maar op dit moment is er nog geen plan", aldus Newey.

"Minstens twee teams"

Volgens Brundle hebben er meerdere teams echter al een plan voor Newey klaarliggen. "Ik ben er absoluut zeker van Ferrari, McLaren, Aston Martin en Mercedes heel hard pushen om alle mogelijkheden te verkennen. Ze zullen allemaal zeggen dat dat niet het geval is, want ze willen het team dat ze al in dienst hebben niet van streek brengen. Als ze hem (Newey, red.) niet krijgen, dan willen ze er niet uitzien als verliezers. Ik weet dat minstens twee van die teams hard pushen en hem aanbiedingen doen", begint Brundle.

Afstand naar Italië

Newey wordt hevig in verband gebracht met een overstap naar het team van Ferrari. In het verleden was de afstand naar Italië echter een heikel punt voor Newey. Volgens Brundle hoeft afstand echter geen struikelblok meer te zijn voor Newey in de huidige samenleving.

"Veel van zijn werk voor Red Bull doet Adrian al vanuit zijn woonplaats in Kaapstad. In de huidige digitale wereld kan je prima vanuit thuis werken", aldus de voormalig coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties