F1 Nieuws

Adrian Newey reageert op Ferrari-geruchten en opmerkingen van Lewis Hamilton

Adrian Newey reageert op Ferrari-geruchten en opmerkingen van Lewis Hamilton
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Adrian Newey reageert op Ferrari-geruchten en opmerkingen van Lewis Hamilton

Adrian Newey reageert op Ferrari-geruchten en opmerkingen van Lewis Hamilton
Red Bull Content Pool

Adrian Newey heeft voor het eerst gereageerd op de geruchten over een mogelijke overstap naar Ferrari. De Engelsman wordt veel gelinkt aan het topteam uit Maranello, waarbij er zelfs al een geheime meeting zou hebben plaatsgevonden. Lewis Hamilton, die in 2025 ook naar Ferrari gaat, had lovende woorden over voor Newey. Ook daarop heeft Newey gereageerd.

Topontwerper Newey is bezig aan zijn laatste seizoen bij Red Bull Racing. De Brit wordt sinds de bekendmaking van zijn vertrek deze week gelinkt aan Ferrari, Aston Martin, Mercedes en ook Audi. Newey zou zelfs al gespot zijn in de buurt van Maranello, maar op dit moment denkt hij niet aan een vertrek.

"Ik heb het geluk dat ik niet hoef te werken om te kunnen blijven leven. Ik werk omdat ik het leuk vind. Het is een goed moment om een stapje terug te doen en een pauze in te lassen, de balans van het leven op te maken en te gaan reizen", laat Newey weten tegenover Sky Sports. De man, die in de Formule 1 25 wereldkampioenschappen heeft gewonnen met zijn creaties, wil gaan genieten van het leven en hij lijkt zelfs al een plan te hebben hoe hij dat wil gaan doen. "

Ik ga met mijn vrouw en de honden waarschijnlijk in bijvoorbeeld een camper door Frankrijk reizen en gewoon van het leven genieten. En dan sta ik misschien op een gegeven moment onder de douche en zeg ik: 'oké, dit wordt het volgende avontuur'. Maar op dit moment is er geen plan", aldus Newey.

Newey gevleid door Hamilton 

Lewis Hamilton zal volgend jaar in ieder geval wél de overstap maken naar Ferrari. De zevenvoudig wereldkampioen verlaat Mercedes na twaalf succesvolle seizoenen, al presteerde hij de laatste paar jaren een stuk minder. Op de vraag of hij het zag zitten om met Newey samen te werken, reageerde Hamilton heel duidelijk: de Brit staat te springen om met Newey te werken.

"Als ik een lijst zou moeten maken van mensen met wie ik graag zou willen samenwerken, zou Newey absoluut bovenaan staan."

Lewis Hamilton over Adrian Newey in Miami

Inmiddels heeft Newey ook gereageerd op deze uitspraken van Hamilton. "Eerlijk gezegd is het heel aardig van Lewis om dat te zeggen, ik ben erg gevleid. Maar op dit moment ga ik gewoon een beetje een pauze nemen en kijken wat er daarna gebeurt", is de voormalig Red Bull-topman eerlijk.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties