F1 Nieuws

Max Verstappen deelt zijn verwachting voor de race in Canada: 'Als dat gebeurt...'

Max Verstappen deelt zijn verwachting voor de race in Canada: 'Als dat gebeurt...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen deelt zijn verwachting voor de race in Canada: 'Als dat gebeurt...'

Max Verstappen deelt zijn verwachting voor de race in Canada: 'Als dat gebeurt...'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen had niet verwacht dat hij de Grand Prix van Canada aan zou mogen vangen vanaf de tweede positie. Na de vrijdag, waarin er in de eerste vrije training amper gereden was door de regen en hij in VT2 ook bar weinig rondes maakte door een probleem met zijn MGU-K, zag het er niet goed uit voor het Oostenrijkse team. Maar in de kwalificatie bleek de 'Max-factor' weer belangrijk te zijn voor Red Bull.

Waar teamgenoot Sergio Pérez in Q1 al afscheid moest nemen van de kwalificatie en de race als zestiende moet starten, wist Max Verstappen een unieke prestatie te leveren. Hij wist exact dezelfde rondetijd te rijden als George Russell, waardoor de strijd voor pole werd beslist op het feit dat Russell zijn ronde iets eerder had gereden. Hierdoor zal Verstappen de race vanaf de tweede plek aanvangen.

Dat is hoger dan hij na de vrijdag had verwacht en daarmee is hij ook direct kanshebber voor de overwinning. In het droog lijkt Mercedes nét te snel te zijn voor Red Bull Racing, maar als het regent, denkt Verstappen dat hij wellicht voorbij aan Russell kan gaan, om zo zijn zesde zege van het seizoen te pakken. Mocht dat lukken, zal Verstappen zijn zestigste overwinning uit zijn carrière behalen, waarmee hij steeds dichter bij Michael Schumacher en Lewis Hamilton komt.

"Als het een beetje regent, kan dat het echt heel interessant maken. Ik denk dat het nieuwe asfalt hier, met de chicanes, het erg glad kan maken. Je moet de muren goed in de gaten houden, want die staan erg dicht op het asfalt. Als je dan een klein foutje maakt... Hopelijk hebben we morgen een spannende race", begint Verstappen na zijn kwalificatie in Montreal.

Wederom problemen in Canada

Dat hij als tweede mag starten, had hij persoonlijk al niet meer verwacht na de vrijdag, geeft Max eerlijk toe. Ook het feit dat zijn weekend wederom vol probleempjes zat, begint een beetje vervelend te worden. Hij wil dan ook dat Red Bull dat voor de komende races opgelost krijgt: "Het weekend was gewoon weer een beetje rommelig van onze kant, met te veel kleine problemen. En toen probeerden we de best mogelijke balans te vinden met de auto. Ik denk dat we in de kwalificatie een goede balans hebben gevonden. Ik was er best blij mee, maar we moeten gewoon normale weekenden kunnen hebben zonder problemen. En ik denk dat dat ook wel zal helpen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties