F1 Nieuws

Max Verstappen en Sergio Pérez hebben meningsverschil over RB20 op Imola

Max Verstappen en Sergio Pérez hebben meningsverschil over RB20 op Imola
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen en Sergio Pérez hebben meningsverschil over RB20 op Imola

Max Verstappen en Sergio Pérez hebben meningsverschil over RB20 op Imola
Red Bull Content Pool

Max Verstappen beleefde een zeer teleurstellende vrijdag, waarbij hij aan het einde van de dag slechts de zevende tijd wist te bemachtigen. De Nederlander was dan ook absoluut niet te spreken over de prestaties van zijn RB20, terwijl zijn teamgenoot Sergio Pérez wat optimistischer terugkijkt naar de eerste racedag op Imola.

Na afloop van de oefensessies had Verstappen weinig lovende woorden over voor de wagen waarmee hij in Miami ook al moeite had. In Florida waren het vooral problemen in de balans, voornamelijk op de harde band, waardoor hij zijn meerdere moest erkennen in Lando Norris na een safety car-situatie. Hoewel de race werd beschouwd als een enkele misstap, blijkt er nu mogelijk toch een serieuzer probleem te zijn met de RB20. Max Verstappen deed na de eerste twee vrije trainingen in Imola zijn zegje over de auto: "Er was geen balans in de wagen, ik voelde me niet comfortabel. Alles was slecht vandaag, ook de longrun. Of het zaterdag beter zal gaan? Dat moet haast wel, want slechter dan vandaag kan bijna niet."

Pérez is het niet eens met Verstappen

Het chagrijn van Verstappen waaide niet over naar zijn Mexicaanse teamgenoot, die een vierde en een achtste tijd liet noteren op vrijdag. Volgens Pérez was er niet veel aan de hand en kan Red Bull, met wat aanpassingen, gewoon meedoen om de overwinning dit weekend: "We hebben nog wat werk te doen om het beste uit de auto te halen. Het gaat nu vooral over het rijden met veel brandstof en de kracht van de auto's. Maar ik ben optimistisch. Als we de balans weten te verbeteren dan hebben we een goede uitgangspositie voor de Grand Prix op zondag", aldus Pérez.

Volgens de Mexicaan waren de externe factoren vooral oorzaak van de mindere sessies voor Red Bull. Het weer was de RB20 niet positief gezind, meende Checo: "We hadden soms moeite met de omstandigheden. Er was een behoorlijk harde wind. De verwachting is dat dit tijdens de kwalificatie op zaterdag anders zal gaan, dus het gaat interessant worden hoe het verloop van de sessie dan zal zijn", aldus de teamgenoot van Max Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties