F1 Nieuws

Max Verstappen geeft uitleg over motorprobleem in Oostenrijk

Max Verstappen geeft uitleg over motorprobleem in Oostenrijk
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen geeft uitleg over motorprobleem in Oostenrijk

Max Verstappen geeft uitleg over motorprobleem in Oostenrijk
Red Bull Content Pool

Max Verstappen kende een vrije wisselvallige vrijdag in Oostenrijk. De Nederlander had namelijk motorproblemen in de eerste vrije training, maar wist later op de dag wel pole position te claimen voor de Sprint.

Het was een gek gezicht: Verstappen die het start/finish-gedeelte van de Red Bull Ring omlaag rolde omdat zijn Red Bull Ford Powertrains-motor de geest gaf. Althans, dat leek zo, want slechts enkele minuten later reed Verstappen alweer naar buiten om de rest van zijn vrije training in te vullen.

Dat Verstappen alweer zo snel buiten was na zijn eerdere problemen was opmerkelijk. Eerder in het seizoen, tijdens de Grand Prix van Canada, was zijn vrije training namelijk klaar nadat hij een motorprobleem ontdekte bij zijn RB20.

Verstappen geeft uitleg over probleem

Volgens Verstappen kon hij zo snel weer zijn weg vervolgen doordat het slechts om een sensorprobleem ging. "We begonnen de dag goed, de auto stond er al goed bij - een klein probleempje met de sensor, maar dat hebben we snel verholpen. Ik kon pushen", begint Verstappen.

Dat Verstappen kon pushen, werd snel duidelijk. In de kwalificatie voor de Sprint wist de Nederlander namelijk drie keer achter elkaar de snelste tijd op het bord te zetten. Uiteindelijk was het opnieuw het team van McLaren dat zich achter Verstappen voegde.

Sprint wordt belangrijk indicatie

Ondanks de snelheid van de beide McLaren-coureurs, Oscar Piastri zat er namelijk ook goed bij, kijkt Verstappen erg uit naar de Sprint van later vandaag. In die sessie zal hij namelijk een goede indicatie krijgen van hoe de snelheid zal zijn tijdens de race van zondag.

"Er zijn altijd gebieden waar het beter kan, dus daar zullen we vanavond (vrijdagavond, red.) naar kijken, maar het was zeker een goede start van het weekend. De sprintrace zal ons een vroege indicatie geven van hoe het tempo in de race voor elke auto zal zijn, dus daar kijk ik naar uit", aldus de Nederlander.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties