F1 Nieuws

Jos Verstappen komt met cryptische boodschap na aanvaring met Christian Horner

Jos Verstappen komt met cryptische boodschap na aanvaring met Christian Horner
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Jos Verstappen komt met cryptische boodschap na aanvaring met Christian Horner

Jos Verstappen komt met cryptische boodschap na aanvaring met Christian Horner
Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen heeft op zijn Instagram-pagina voor verbazing gezorgd. De Nederlander plaatste daar namelijk een bericht dat te maken lijkt te hebben met zijn aanvaring met Red Bull-teambaas Christian Horner van eerder deze week.

Maar wat is er dan precies gebeurd tussen Verstappen senior en Horner? Tijdens het raceweekend in Oostenrijk zou Verstappen meedoen aan een zogenaamde Legends Parade.

Daarin rijden meerdere voormalige Formule 1-coureurs in oude Formule 1-bolides over de Red Bull Ring. Naast Verstappen senior zouden ook Gerhard Berger, David Coulthard, Johnny Herbert en Emerson Fittipaldi meedoen aan de Legends Parade.

Verstappen trekt zich terug van Legends Parade

Op vrijdag besloot Verstappen senior zich echter terug te trekken van het evenement. De reden daarvoor zou een aanvaring met Red Bull-teambaas Horner zijn geweest.

"De voorbije dagen heb ik van meerdere kanten gehoord dat Christian Horner er alles aan gedaan heeft om mij niet te laten rijden (tijdens de Legends Parade, red.). En om er anders voor te zorgen dat er niets gefilmd zou worden. Dan denk ik: zeg het in mijn gezicht. Op deze manier hoeft het niet voor mij, ik vind het heel teleurstellend", begint Verstappen in gesprek met De Telegraaf.

"Er zouden opnames met een drone worden gemaakt, maar Horner wilde niet dat ik gefilmd zou worden. Hoe kinderachtig kun je zijn?", vraagt Verstappen zich hardop af.

"Ik ben helemaal klaar met hem. Het lijkt wel een kleuterschool. Ik had wel mogen rijden, maar ik heb besloten me terug te trekken. Ik vind dit zo kinderachtig van Horner. Het zegt wel iets over hem, denk ik", voegt Verstappen toe tijdens een interview met Formule1.nl.

Gevraagd naar de woorden van Verstappen senior gaf een Red Bull-woordvoerder aan dat Horner allerminst zijn veto had uitgesproken over de deelname aan Legends Parade.

Cryptische Instagram-post

Allerminst gezellig dus tussen de twee heren. Waar de situatie tussen de beide mannen na vrijdagavond enigszins leek te zijn bekoeld, lijkt dat nu ineens weer heel anders te zijn. Verstappen senior heeft namelijk een vrij cryptische Instagram-post geplaatst op zijn account.

"Mijn oma zei altijd: vertel anderen nooit teveel over jezelf. Bedenk dat in tijden van afgunst, de blinden beginnen te zien, de doven horen en de stommen spreken", aldus Verstappen op zijn Instagram-pagina. De post heeft geen beschrijving.

Wat opvalt is dat voormalig Formule 1-coureur Nyck de Vries de post heeft geliket. De Nederlander werd afgelopen jaar aan de kant geschoven voor Daniel Ricciardo, een oogappel van Horner. De Vries hield er altijd een goede verstandhouding met de Verstappens op na.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties