F1 Nieuws

Max Verstappen heeft een duidelijke mening: 'Ik ga niet doen alsof'

Max Verstappen heeft een duidelijke mening: 'Ik ga niet doen alsof'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen heeft een duidelijke mening: 'Ik ga niet doen alsof'

Max Verstappen heeft een duidelijke mening: 'Ik ga niet doen alsof'
LAT Images/BSR Agency

Het is voor Max Verstappen misschien wel de minst leuke race van het jaar: de GP van Las Vegas. De Nederlander wil het liefst op het circuit arriveren, racen en weer vertrekken. Maar dat zit er in Vegas niet bij. Daar draait alles om de show.

Die show is inmiddels ook al in volle gang. Op woensdagavond lokale tijd werden de coureurs door middel van een openingsceremonie voorgesteld aan het aanwezige publiek. Max Verstappen liet daarna weten dat hij zich kapot geërgerd had aan deze opstelling, aangezien hij zich als een clown voelde tijdens de show.

Maar ook voor de rest van het weekend heeft de Limburger geen hoge verwachtingen. De baan is niet naar zijn wens en ook het feit dat hij meer voor de show in Vegas is in plaats van voor het racen, staat hem niet aan. Toch snapt Verstappen wel waarom ze naar het gokwalhalla van de wereld zijn afgereisd.

Verstappen snapt F1

De Red Bull Racing-coureur snapt maar al te goed waarom hij dit weekend in Las Vegas moet racen. Marketingtechnisch is dit de droom van iedere sporteigenaar, maar als sporter ligt dat wat anders. Gelukkig kan de drievoudig wereldkampioen het van beide kanten bekijken.

"Ik begrijp het volledig en je kunt het op twee manieren bekijken - de zakelijke kant of de sportieve kant. Dus natuurlijk begrijp ik hun kant ervan", begint Verstappen bij AMuS. "Ik geef gewoon mijn mening over de prestatiekant van de dingen."

Die mening van Verstappen is duidelijk: dit raceweekend wordt verschrikkelijk. Maar hij beseft zelf ook dat de Formule 1 daar weinig aandacht aan zal geven. "Het maakt niet uit of ik het leuk vind of niet. Maar ik wil ook niet doen alsof. Ik geef altijd mijn mening - of die nu positief of negatief is. Sommige mensen vinden zo'n show leuk, ik helemaal niet."

Abu Dhabi

Waar Verstappen wel moeite mee heeft, is het feit dat de coureurs volgende week alweer moeten racen in Abu Dhabi. Het is in het Midden-Oosten 12 uur later dan in Las Vegas en de gehele paddock heeft maar kort om te wennen aan de nieuwe tijdzone en de jetlag kwijt te raken. Volgens Verstappen is het onbegrijpelijk dat het zo dicht op elkaar is gepland.

"Als je hier eenmaal bent is het [tijdsverschil] niet zo'n probleem, maar we vliegen straks direct door naar Abu Dhabi. Het tijdsverschil alleen al is 12 uur. Dan hebben we ook nog eens een ander schema en dat is erg vermoeiend. Ik begrijp dat niet."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties