F1 Nieuws

Hoe laat beginnen de vrije trainingen tijdens GP Las Vegas?

Hoe laat beginnen de vrije trainingen tijdens GP Las Vegas?
BSR Agency
F1 Nieuws

Hoe laat beginnen de vrije trainingen tijdens GP Las Vegas?

Hoe laat beginnen de vrije trainingen tijdens GP Las Vegas?
BSR Agency

De Grand Prix van Las Vegas staat nu écht op het punt van beginnen. Max Verstappen, Lewis Hamilton, Charles Leclerc en de andere Formule 1-coureurs zullen op donderdagavond voor het eerst met hun bolides over De Strip scheuren. Maar hoe laat wordt het in Nederland uitgezonden?

Het is in Las Vegas negen uur eerder dan in Nederland, waardoor de vrije training in ons land plaats zullen vinden op vrijdagochtend, terwijl ze lokaal op donderdagavond verreden worden. Om 20:30 lokale tijd zullen de Formule 1-motoren voor het eerst gestart worden, voor de eerste vrije training. In Nederland zal VT1 uitgezonden worden om 05:30. Deze training is te bekijken via Viaplay en F1TV.

De tweede vrije training zullen veel mensen (stiekem) op hun werk moeten kijken. Deze gaat om 00:00 van start in Las Vegas, waardoor het in Nederland om 09:00 te zien is. Ook deze sessie is te bekijken op Viaplay en F1TV.

Aanpassingen en kritiek

Voor de aankomende editie van de race in de wereldberoemde stad heeft de Formule 1-organisatie voor een ander circuit gekozen. Op slechtst enkele honderden meters van het oude 'circuit' loopt er nu namelijk een 6.201 meter lang circuit dwars door de straten van Las Vegas heen.

Het circuit kent zeventien bochten en loopt dwars over de wereldberoemde Las Vegas Boulevard - beter bekend als de 'Strip' - in Las Vegas. Hier zijn onder andere hotels als The Bellagio en het Caesars Palace te vinden. De race wordt ook voor het eerst geheel georganiseerd door de Formule 1-organisatie zelf.

Ondanks het feit dat de race flink is 'gehyped' door de Formule 1, is er ook een hoop kritiek. Zo zijn inwoners van de stad er allerminst over te spreken dat de hele stad 'op slot' gaat voor het raceweekend van de Formule 1. Ook zijn er ontevreden Formule 1-fans, aangezien de ticketprijzen haast onbetaalbaar zijn.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties