F1 Nieuws

Max Verstappen hint op gewijzigde Formule 1-toekomstplannen

Max Verstappen hint op gewijzigde Formule 1-toekomstplannen
BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen hint op gewijzigde Formule 1-toekomstplannen

Max Verstappen hint op gewijzigde Formule 1-toekomstplannen
BSR Agency

Red Bull-coureur Max Verstappen werkte dit weekend twee races af: de Formule 1 Grand Prix van Emilia-Romagna en de virtuele 24 Uur van de Nürburgring. Na een vraag over of hij ooit zou willen deelnemen aan een echte 24-uursrace gaf Verstappen een wel heel opvallend antwoord.

Verstappen baarde voorafgaand aan het Formule 1-raceweekend in het Noord-Italiaanse Imola opzien toen hij liet weten deel te nemen aan zowel de Grand Prix van Emilia-Romagna als de virtuele 24 Uur van de Nürburgring. Met zijn eigen raceteam (Team Redline) en teamgenoten zou Verstappen gedurende het raceweekend enkele stints rijden.

Dat resulteerde erin dat Verstappen op zaterdag pole position trainde voor de Grand Prix van Emilia-Romagna en slechts een aantal uur later in de simulator zat in zijn eigen motorhome om zijn stint in de virtuele 24-uursrace te rijden. Verstappen heeft onlangs een eigen motorhome aangeschaft zodat hij op een vertrouwde plek kan slapen tijdens het Europese gedeelte van de Formule 1-kalender.

Verstappen in een echte 24-uursrace?

Mogelijk moet Verstappen in de toekomst meer in zo'n soort motorhomes doorbrengen, want tijdens een interview met Viaplay hint Verstappen op een toekomstdroom van hem: deelnemen aan een échte 24-uursrace. Tijdens zo'n race wisselen meerdere coureurs elkaar af en slapen de coureurs die niet rijden vaak in een motorhome.

In het interview in kwestie zou Verstappen hebben gezegd dat hij wil deelnemen aan een 24-uursrace in vijf of zes jaar tijd, maar dat de Formule 1-kalender voor problemen zou kunnen zorgen. Online zorgde de uitspraak van Verstappen al snel voor het nodige rumoer.

Doorstart na 2028?

Verstappen heeft in het verleden immers meermaals aangegeven dat hij zijn Formule 1-racehelm na 2028 (als zijn Red Bull-contract eindigt) graag aan de wilgen hangt. Als Verstappen over vijf á zes jaar wil deelnemen aan een 24-uursrace, dan is het mei 2029 of mei 2030 en dus zou Verstappen dan al een nieuwe deal moeten hebben losgeweekt in de Formule 1. Anders zou de racekalender ook niet voor problemen kunnen zorgen.

Verstappen zou dan dus langer doorgaan in de Formule 1 dan zijn huidige contract, iets wat hij in het verleden meermaals heeft weersproken. Mogelijk heeft de Nederlander dus nieuwe motivatie gevonden om ook na zijn huidige contract door te gaan in de Formule 1.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties