F1 Nieuws

Helmut Marko onthult probleem voor Max Verstappen tijdens race in Imola

Helmut Marko onthult probleem voor Max Verstappen tijdens race in Imola
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko onthult probleem voor Max Verstappen tijdens race in Imola

Helmut Marko onthult probleem voor Max Verstappen tijdens race in Imola
Red Bull Content Pool

Volgens Helmut Marko kende Max Verstappen geen probleemloze race, tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Nederlander moest de overwinning bijna aan Lando Norris laten, die in de laatste vijftien ronden een gat van meer dan zeven seconden helemaal compleet dicht wist te rijden. Hoe kan het zo zijn dat Verstappen zo veel tijd verloor aan het einde van de race?

Aan het begin van de Grand Prix leek er geen vuiltje aan de lucht voor Verstappen. De drievoudig wereldkampioen wist een flinke voorsprong op te bouwen ten opzichte van Lando Norris en voelde zich weer op zijn gemak in de RB20, iets wat eerder dit weekend totaal niet het geval was. Voor Max was vooral de vrijdag een grote hel, maar door wat hulp vanuit de fabriek in Milton Keynes, wist Red Bull de auto helemaal om te gooien en kon de Nederlander rappe rondetijden rijden.

Echter verdween de voorsprong van Verstappen aan het einde van de race als sneeuw voor de zon. Dat zag Helmut Marko ook en bij het Oostenrijkse ServusTV geeft hij aan waar dat aan lag. Het had volgens Marko allemaal te maken met de harde banden, die tijdens de Grand Prix van Miami ook al niet geweldig werkte voor Verstappen en Sergio Pérez.

"In de openingsfase wist Verstappen een paar seconden weg te rijden, maar toen we naar de harde banden wisselden, merkten we dat de temperatuur in de banden te snel zakte. De eerste twee ronden gingen nog goed, maar daarna liep het alsmaar terug. De aanpassingen die we voor de kwalificatie hadden gedaan, om de banden sneller op te warmen, werkten minder goed voor de harde banden", zo begint Marko.

Als hem gevraagd wordt of hij denkt dat dit de rest van het seizoen het geval gaat zijn, laat Marko weten dat dat niet de verwachting is. Maar ook al is dat wel zo, hoeft Red Bull nog altijd niet te vrezen... Zij hebben Verstappen namelijk in hun team.

"We hebben de afgelopen twee races problemen gehad met de harde band en de bandenslijtage werd hoger, omdat de temperatuur in de band terugliep. Maar nee [het is geen probleem, red.], want wij hebben Max."

Marko genoot van Verstappen

Dat Marko zich geen zorgen hoeft te maken, liet Verstappen ook op Imola weer zien. Ook al heeft hij niet de snelste auto op de baan, kan hij nét wat meer uit zijn bolide halen dan iemand anders dat kan. Volgens Marko was Max in de race foutloos en eigenlijk niet te verslaan, ook voor Norris niet.

"Max was fantastisch! Hij heeft de gehele race niet eens één minuscuul foutje gemaakt, terwijl Norris duidelijk sneller was."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties