F1 Nieuws

Max Verstappen kan zich in Canada bij Formule 1-grootheden voegen

Max Verstappen kan zich in Canada bij Formule 1-grootheden voegen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen kan zich in Canada bij Formule 1-grootheden voegen

Max Verstappen kan zich in Canada bij Formule 1-grootheden voegen
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen kan zich met een overwinning in Canada bij twee Formule 1-grootheden voegen. Daarvoor moet de Limburger de race wel eerst op zijn naam schrijven.

Voor Red Bull wordt de Grand Prix van Canada een hele belangrijke. Het is namelijk afwachten hoe de RB20 in Montreal voor de dag zal komen. Het Circuit Gilles Villeneuve is immers net zoals Monaco een hobbelig stratencircuit en huist ook nog eens krappe bochten waarin coureurs makkelijk een foutje kunnen maken (denk aan The Wall of Champions in de laatste bocht van het circuit).

Nieuw asfalt in Canada

Echter, Red Bull-teambaas Christian Horner liet na afloop van de voor Red Bull desastreus verlopen Grand Prix van Monaco weten dat zijn equipe in Canada mogelijk toch goed voor de dag kan komen. Het Circuit Gilles Villeneuve is immers van nieuws asfalt voorzien en daardoor zou het zo kunnen zijn dat er veel van de eerdere hobbels zijn verdwenen.

Hulp van de weergoden

Er valt dus het een en ander te zeggen over de winkansen van Verstappen in Canada, maar mogelijk krijgt de Limburger hulp van de weergoden. Het ziet er namelijk naar uit dat we een nat raceweekend tegemoet gaan in Canada. Zo wordt er op alle drie de dagen van het raceweekend meer dan 55% kans op neerslag gemeld en ligt ook de temperatuur niet bijster hoog.

Schumacher en Hamilton

Mocht Verstappen de race van zondag nou uiteindelijk op zijn naam schrijven, dan voegt de Red Bull-coureur zich bij twee hele bijzondere coureurs. Michael Schumacher (2002-2004) en Lewis Hamilton (2015-2017) hebben de race namelijk als enige twee rijders drie keer achter elkaar weten te winnen.

Door zijn overwinning in Canada in 2022 en 2023 staat Verstappen momenteel op twee achtereenvolgende overwinningen. Met een overwinning aanstaande zondag voegt de 26-jarige coureur zich dus bij Schumacher en Hamilton als het gaat om de meeste achtereenvolgende overwinningen in Canada (3).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties