F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over prestaties Sergio Pérez: 'Om eerlijk te zijn...'

Max Verstappen laat zich uit over prestaties Sergio Pérez: 'Om eerlijk te zijn...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over prestaties Sergio Pérez: 'Om eerlijk te zijn...'

Max Verstappen laat zich uit over prestaties Sergio Pérez: 'Om eerlijk te zijn...'
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez verlengde in de week voor de Grand Prix van Canada zijn contract bij Red Bull Racing. De Mexicaan zal tot en met het einde van 2026 teamgenoot van Max Verstappen blijven en krijgt dus het vertrouwen van Christian Horner en Helmut Marko. Maar het is nog maar de vraag hoezeer hij dat vertrouwen terug kan betalen, aangezien Pérez in Canada een verschrikkelijk weekend doormaakte.

Tijdens de kwalificatie werd hij in Q1 uitgeschakeld, waardoor hij als zestiende moest starten en zijn teamgenoot geen hulp kon bieden in de strijd vooraan het veld. Maar of dat nog niet erg genoeg was, ging het in de race ook nog helemaal mis voor de Red Bull-coureur. Een touché met Pierre Gasly aan het begin van de race zorgde ervoor dat hij schade aan zijn voorvleugel had, waarna hij ook zijn achtervleugel aan gort reed, door te crashen toen de baan eindelijk op begon te drogen.

Pérez heeft inmiddels gereageerd op zijn dramatische vorm in Montreal, maar ook Max Verstappen werd naar de prestaties van zijn teammaat gevraagd. Nu de andere teams steeds dichter bij Red Bull weten te komen, heeft het Oostenrijkse team twee coureurs nodig en kan het een weekend als dat van Pérez in Canada niet al te vaak veroorloven. Volgens Verstappen zal Checo weer terugkeren aan het front, maar ook hij legt wat druk op de schouders van Pérez, net als teambaas Christian Horner dat al deed.

"Ik denk dat de schade [zaterdag] natuurlijk al was aangericht voor Checo. Achteraan starten is erg moeilijk in deze omstandigheden. Toen zag ik hem natuurlijk uitvallen met de schade. Dus ik wist dat ik veel punten moest scoren, natuurlijk, om de andere teams niet te veel te laten inlopen", begint Verstappen. Het geluk voor Red Bull was dat Ferrari met beide auto's uitviel in Canada, maar dat zal niet ieder weekend gebeuren, weet ook Max.

"Maar ik denk dat je uiteindelijk niet veel verliest, zolang je blijft winnen. Als 25 punten scoort, dan kun je je soms van die eenmalige dingen veroorloven. Maar natuurlijk willen we altijd dat de twee auto's daarboven staan. En ik twijfel er ook niet aan dat dat heel snel weer zal veranderen."

Betere auto voor Pérez

Verstappen laat weten dat hij hoopt dat Red Bull in de komende weken de auto zo kan verbeteren, dat Pérez ook weer wat meer vertrouwen in zichzelf krijgt, zodat hij de resultaten kan behalen die hij aan het begin van het seizoen wist te scoren. Dan zal de wereld er een stuk rooskleurig uit gaan zien voor Red Bull Racing.

"Om eerlijk te zijn moeten we gewoon aan onze auto werken, zodat hij wat makkelijker te besturen is en waarschijnlijk ook wat comfortabeler aanvoelt. En dan weet ik zeker dat we beide auto's weer hebben zoals in het begin van het seizoen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties