F1 Nieuws

Lewis Hamilton lijkt Mercedes te beschuldigen van sabotage: 'Dat was lager dan het had moeten zijn'

Lewis Hamilton lijkt Mercedes te beschuldigen van sabotage: 'Dat was lager dan het had moeten zijn'
Philippe Nanchinox/SPP/BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton lijkt Mercedes te beschuldigen van sabotage: 'Dat was lager dan het had moeten zijn'

Lewis Hamilton lijkt Mercedes te beschuldigen van sabotage: 'Dat was lager dan het had moeten zijn'
Philippe Nanchinox/SPP/BSR Agency

Lewis Hamilton is er niet zeker van dat hij de juiste hulp vanuit Mercedes krijgt als hij de afgelopen jaren gewend is. De Brit, die in 2025 de overstap zal gaan maken naar rivaal Ferrari, heeft in Canada duidelijk gemaakt dat er iets niet helemaal klopt binnen het Duitse team. Vooral in de kwalificatie merkte hij dat Mercedes ergens een foutje heeft gemaakt en hij vraagt zich af of dat bewust is geweest.

Voor Lewis Hamilton zijn de afgelopen seizoenen een pijnlijke periode in zijn carrière geweest. De zevenvoudig wereldkampioen maakte zijn debuut in 2007 en wist tot en met 2021 ieder seizoen een overwinning te behalen. Maar inmiddels staat Hamilton al sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 droog en het lijkt erop alsof een overwinning tegenwoordig verder weg is dan ooit tevoren.

En dat is niet omdat Mercedes de snelheid niet heeft. In tegendeel. Mercedes heeft de afgelopen races juist snelheid gevonden en had, volgens George Russell en Toto Wolff, in Canada een auto waarmee ze voor de overwinning hadden kunnen gaan. Maar voor Lewis Hamilton voelt dat niet zo. Hij krijgt steeds meer het gevoel dat Mercedes er alles aan doet om George Russell voor hem te laten eindigen. Dat was al zo in Monaco en ook in Canada heeft Hamilton niet het idee dat hij evenveel geholpen wordt als zijn teamgenoot.

Twijfels over bandenwarmers

Op social media waren de fans van Lewis Hamilton al van mening dat hij gesaboteerd werd door Mercedes, gevoed door het feit dat hij in 2025 voor één van de grootste concurrenten gaat rijden. Onlangs liet Toto Wolff weten dat hij compleet verrast werd door die keuze van Hamilton, omdat hij hem eerder nog beloofde te zullen blijven bij Mercedes. Zou de Oostenrijker een persoonlijk wrok tegen Hamilton hebben opgebouwd? Hamilton zelf sluit het inmiddels niet meer uit.

Na het raceweekend in Canada liet de Brit namelijk wetend at er vooral in de kwalificatie iets niet klopte met zijn bandenwarmers. Zijn banden werden constant te koud op de auto geplaatst, waardoor hij niet genoeg temperatuur in zijn banden had en dus niet dezelfde rondetijden kon rijden als zijn teamgenoot. Volgens Hamilton moet daar eens goed naar gekeken worden.

"Nou, de banden werkten het hele weekend prima, maar toen kwamen we bij de kwalificatie en elke keer als ik de garage uitkwam, waren mijn banden om de een of andere reden niet op temperatuur", legde Hamilton uit voor de camera van F1TV. "Elke set banden was twee of drie graden lager dan had gemoeten en dat kun je niet meer inhalen. Daardoor kon ik de banden niet meer 'aan' krijgen. Dat is iets waar we echt naar moeten kijken, want er is iets aan de hand met mijn bandendekens, denk ik", was Hamilton cryptisch.

Het is nu de tweede race op rij dat Hamilton insinueert dat hij benadeeld wordt door Mercedes, nadat hij in Monaco nog duidelijk maakte dat hij Russell door bepaalde omstandigheden niet meer zou kunnen verslaan in de kwalificaties dit seizoen. Die claim werd al snel onderuit gehaald door Mercedes, waarbij Hamilton op zijn vingers getikt werd voor het fabriceren van een verhaal.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties