F1 Nieuws

Max Verstappen 'maakt zich geen zorgen' in aanloop naar Sprint

Max Verstappen 'maakt zich geen zorgen' in aanloop naar Sprint
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen 'maakt zich geen zorgen' in aanloop naar Sprint

Max Verstappen 'maakt zich geen zorgen' in aanloop naar Sprint
Red Bull Content Pool

Charles Leclerc wist tijdens de Sprint shootout voor de tweede keer een pole-position te behalen dit weekend. De Monegask mag de hoofdrace op zondag vanaf de eerste startplek aanvangen en ook bij de Sprint zal hij vanaf pole vertrekken.

Waar Max Verstappen nog tweede werd in de kwalificatie op vrijdag, moest hij tijdens de Sprint shootout genoegen nemen met een derde positie. In de eerste en tweede sessie op zaterdagochtend leek de Red Bull een stuk dichter bij de Ferrari te zitten dan gisteren, maar tijdens SQ3 (Sprint Qualifying 3) ging het mis voor Verstappen.

In zijn eerste run maakte hij een foutje in de chicane bij bocht vijf, waar Charles Leclerc later in de sessie in de muur knalde, waardoor zijn achterbanden oververhit raakten en hij geen geweldige eerste ronde reed. Hierdoor was ook zijn tweede run gecompromiseerd.

Tegenover Verstappen.com laat de Nederlander weten dat hij zich, ondanks deze uitslag, geen zorgen maakt voor de Sprint later vandaag.

"Alles ging best goed. De snelheid was goed. Maar in SQ3, tijdens de eerste run op de softs, had ik een groot moment bij bocht vijf en zes. Daardoor werden de banden erg heet en had ik ook een momentje bij bocht zeven. Dus tijdens de piekronde met de meeste grip hadden we een vreselijke tweede sector. Dat was niet fantastisch. Dit verklaart wel het gat naar Ferrari", aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Sneller in tweede run

Door de korte sessietijden - SQ3 duurde slechts acht minuten - konden coureurs niet naar binnen komen voor een tweede set banden, zoals normaal gebeurt in een Q3. Hierdoor moesten de rijders hun tweede snelle ronde op dezelfde banden rijden, terwijl die al snel oververhit raakten.

Het lukte Max om zich een beetje te verbeteren, maar het was niet genoeg om pole te pakken. Maar dat hij überhaupt een snellere ronde reed in zijn tweede run is voor hem al een opsteker: "Dat lukt niet veel mensen. De snelheid was goed, maar het is jammer dat we derde zijn geworden. Maar met deze hitte en hoe de banden zich gedragen gaat het geen eenvoudige sprint worden. Hier zal wel wat tijdmanagement bij komen kijken. Maar ik maak me geen zorgen. Tijdens de race kunnen we vechten", zo laat Verstappen weten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties