F1 Nieuws

Max Verstappen mag mogelijk verder naar voren starten tijdens GP Monaco

Max Verstappen mag mogelijk verder naar voren starten tijdens GP Monaco
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen mag mogelijk verder naar voren starten tijdens GP Monaco

Max Verstappen mag mogelijk verder naar voren starten tijdens GP Monaco
Red Bull Content Pool

Er is mogelijk toch wat goed nieuws onderweg voor Max Verstappen, na de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. De Nederlander wist niet verder te komen dan een zesde plaats, door een foutje in zijn laatste run in Q3. Maar als de stewards van mening zijn dat Carlos Sainz schuldig is aan het feit waar hij van beschuldigd is, kan Verstappen een plaatsje verder naar voren schuiven.

Carlos Sainz is door de wedstrijdleiding namelijk beschuldigd van het hinderen van Williams-coureur Alex Albon tijdens de kwalificatie in Monaco. Volgens Niels Wittich, de opvolger van Michael Masi als Formule 1-wedstrijdleider, heeft Sainz de Britse Thai dwarsgezeten in de derde sector, waardoor Albon veel tijd verloor. Mocht Sainz door de stewards schuldig worden bevonden aan het hinderen van Albon, waar het alle schijn naar heeft, zal de Spanjaard hoogstwaarschijnlijk een drie plaatsen gridstraf krijgen.

Aangezien de teamgenoot van Charles Leclerc als derde is geëindigd in de kwalificatie, zou dit betekenen dat hij terug zou vallen naar de zesde plek, achter Max Verstappen, die daarmee vanaf P5 van start mag gaan. Ook geeft dit kansen voor McLaren-coureurs Oscar Piastri en Lando Norris, die daarmee op de tweede en derde plek staan en het samen Charles Leclerc lastig kunnen maken.

Verstappen niet geïnteresseerd

Hoewel een straf voor Sainz gunstig uit kan pakken voor Verstappen, lijkt de Limburger er zelf niet al te veel om te geven. Na de teleurstellende kwalificatie, waarin hij een foutje maakte in de eerste bocht, laat Max weten dat hij de auto's voor hem waarschijnlijk wel kan volgen, maar er geen mogelijkheid is om ze in te halen. De vijfde positie lijkt dan ook het maximaal haalbare voor de drievoudig wereldkampioen.

"Nou, ik ben niet teleurgesteld over mijn positie. In de middelste sector kan ik de kerbs niet aanvallen, ik moet eromheen rijden. Het is net een kart zonder dempers. We kunnen de auto's voor ons volgen, maar het is niet zo dat we er een groot snelheidsverschil is", aldus Verstappen.

Overigens heeftNederlander slecht nieuws voor de Red Bull-fans, aangezien zijn auto ook de komende raceweekenden hoogstwaarschijnlijk geen hoge ogen zal gooien: "We verliezen al onze snelheid in de lage snelheid, maar de auto voelt goed aan in de hoge snelheid. Er komen een paar circuits aan waar je over kerbs moet rijden en waar het hobbelig is", zegt Verstappen huiverig.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties