F1 Nieuws

Max Verstappen noemt eigen team als 'grootste bedreiging'

Max Verstappen noemt eigen team als 'grootste bedreiging'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen noemt eigen team als 'grootste bedreiging'

Max Verstappen noemt eigen team als 'grootste bedreiging'
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Bahrein op de planning en de verwachtingen zijn hooggespannen bij Red Bull Racing. De Oostenrijkers worden door de gehele paddock gezien als hét te kloppen team en ook binnen Red Bull is er veel vertrouwen in de RB19. Volgens Max Verstappen is zijn nieuwe bolide 'op ieder vlak' beter dan de RB18, waarin hij dominant kampioen werd in 2022.

Tijdens de testdagen in Bahrein was te zien dat Red Bull Racing een sterke auto geproduceerd had, ondanks het feit dat ze met Ferrari in een titelgevecht verwikkeld waren, vorig seizoen. Al moet uiteraard gezegd worden dat het na de zomerstop niet meer heel spannend was tussen Verstappen en Leclerc, waarbij de Nederlander uiteindelijk 146 punten voorsprong had op de Monegask in Abu Dhabi.

Ferrari liet weten dat die voorsprong zo groot kon worden, omdat zij al vanaf de Grand Prix van Frankrijk besloten hadden om al hun aandacht te richten op de 2023-bolide en volgens Verstappen zal dat zeker zijn vruchten gaan afwerpen. De Limburger verwacht dat Ferrari en Mercedes gevaarlijk zullen zijn, aankomend seizoen, maar noemt ook zijn eigen team als 'grote bedreiding'.

Geen fouten maken

Volgens de tweevoudig wereldkampioen is Red Bull Racing de grootste bedreiging voor Red Bull Racing. Als men ook maar even de concentratie verliest, worden er fouten gemaakt, zoals Ferrari vorig jaar meerdere malen aantoonde. Ook was niet het gehele jaar van Red Bull vlekkeloos, gezien het drama tijdens de kwalificatie in Singapore, waar ze Verstappen de baan op stuurde met te weinig brandstof.

Verstappen laat dan ook weten dat hij en zijn team op en top gefocust moet zijn, tijdens de 23 races aankomend seizoen. Als hem gevraagd wordt wie de grootste bedreigingen zijn voor zijn titel, reageert hij duidelijk.

"Uiteraard zijn dat de teams die dichtbij ons staan. Maar ook wij zelf zijn een grote bedreiging voor ons. We moeten zorgen dat we erbovenop zitten en we kunnen ons geen fouten veroorloven. Dat is natuurlijk niet helemaal te voorkomen, we zijn geen robots, maar je moet als team zorgen dat je het tot een minimum beperkt", aldus Verstappen op de persconferentie in Bahrein.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties