F1 Nieuws

'Niet te vertrouwen' Sergio Pérez krijgt ervan langs van collega-coureur

'Niet te vertrouwen' Sergio Pérez krijgt ervan langs van collega-coureur
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Niet te vertrouwen' Sergio Pérez krijgt ervan langs van collega-coureur

'Niet te vertrouwen' Sergio Pérez krijgt ervan langs van collega-coureur
Red Bull Content Pool

Kevin Magnussen is van mening dat Sergio Pérez volledig verantwoordelijk is voor de crash tijdens de Grand Prix van Monaco. In de eerste ronde van de race knalden beide coureurs in de muur bij het uitkomen van de eerste bocht, nadat Magnussen aan de buitenkant van Pérez zat en in de muur werd gedrukt. Volgens Pérez zat Magnussen in zijn blinde hoek, terwijl Magnussen in Monaco al van mening was dat Checo hem simpelweg te weinig ruimte gaf.

Na de crash in Monaco, waar Magnussen overigens geen straf voor kreeg en dus een raceban wist te vermijden, hadden de coureurs al verschillende meningen over het incident. Bijna twee weken later blijkt dat daar geen verandering in is gekomen. In tegendeel zelfs. Kevin Magnussen is nu nóg meer van mening dat hij onschuldig was aan de crash. In zijn ogen is Sergio Pérez volledig verantwoordelijk en heeft hij met opzet de Deen in de muur geduwd. Dat liet K-Mag weten in Montreal.

"Als ik er niet zeker van was dat hij me had gezien, had ik me waarschijnlijk gewoon teruggetrokken. Maar het was heel duidelijk voor me dat hij me had gezien. Dus ik dacht 'hij gaat hoe dan ook genoeg ruimte voor mij overlaten'. Ik vertrouwde erop dat hij dat zou doen, maar dat had ik achteraf niet moeten doen. Hij is daar niet in te vertrouwen", zo begint een snoeiharde Magnussen.

Pérez wilde Magnussen intimideren

De Haas-coureur wil overigens duidelijk maken dat, hoewel hij Pérez als schuldige ziet, niet denkt dat de Mexicaan met opzet een crash probeerde te veroorzaken. Zo'n type coureur is de teamgenoot van Max Verstappen namelijk niet. Maar ook Magnussen moet erkennen dat de actie van Pérez erg vreemd en gevaarlijk was. Volgens de man met tien strafpunten op zijn licentie, probeerde Pérez hem te intimideren tijdens de start in Monaco.

"Ik zie Checo niet als een vuile coureur of zo, maar het verbaast me dat hij me de ruimte niet heeft gelaten. Hij duwde me duidelijk tegen de muur om me te intimideren en me terug te laten trekken. Maar dat is zeker niet de manier waarop we zouden moeten racen. Hij kan niet zeggen dat hij me niet zag. Je kunt er niet omheen, hij heeft me gezien. Dat is de reden dat ik vol gas ben gebleven, omdat ik erop vertrouwde dat hij me de ruimte zou geven omdat hij me had gezien."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties