F1 Nieuws

Max Verstappen onthult zijn reactie na afgekeurde goal Nederlands elftal tegen Frankrijk

Max Verstappen onthult zijn reactie na afgekeurde goal Nederlands elftal tegen Frankrijk
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen onthult zijn reactie na afgekeurde goal Nederlands elftal tegen Frankrijk

Max Verstappen onthult zijn reactie na afgekeurde goal Nederlands elftal tegen Frankrijk
Red Bull Content Pool

Het Nederlands elftal is bezig aan het Europees Kampioenschap Voetbal 2024, in Duitsland. Afgelopen vrijdagavond speelde de ploeg van Ronald Koeman de tweede groepswedstrijd in Poule D tegen Frankrijk, waarin er met 0-0 gelijk werd gespeeld. Maar even zag het ernaar uit dat Nederland zou gaan winnen, toen Xavi Simons de bal in de verre hoek wist te prikken.

De helft van het stadion in Leipzig barstte in enorme ontlading uit, aangezien Frankrijk één van de grote favorieten voor de EK-titel is. Mocht Nederland daarvan winnen, zouden de kansen op een gunstige loting voor de achtste finales een stuk groter worden. De goal van Xavi Simons hielp daar natuurlijk bij, maar de vreugde in het stadion - en bij miljoenen Nederlanders thuis - duurde maar voor een paar minuten. De VAR [Video Assistant Referee] besloot de goal namelijk af te keuren.

Ook Max Verstappen heeft dat moment meegekregen. De Limburger is groot fan van voetbal en support, naast PSV en FC Barcelona, natuurlijk ook het Nederlands elftal. Op een eindtoernooi als het EK wil Verstappen iedere wedstrijd meekrijgen, dus zat hij braaf om 21:00 voor de televisie om de Oranje Leeuwen aan het werk te zien. Tegenover Viaplay legt Verstappen uit hoe hij de wedstrijd beleefde.

"Redelijk nerveus. Puur omdat ik wist dat je die wedstrijd wilt winnen, maar vooral niet wilt verliezen. Ik denk dat je dat aan beide teams kon zien. Ze wilden allebei niet verliezen. Dat was mooi om te zien. Ik stond een paar keer op en wreef in mijn handen en ging een paar keer voorover zitten", zo begint Verstappen.

Bij het doelpunt van Simons heeft Verstappen, net als vele Nederlanders, voor de tv staan schreeuwen. Eerst van blijdschap, maar daarna van woede: "Ik sprong op. Misschien hoorde iemand me schreeuwen. Toen met die VAR-beslissing heb ik even staan schelden."

Verstappen niet blij met VAR-beslissing

Overigens is Verstappen van mening dat de VAR, Stuart Attwell, de verkeerde beslissing genomen heeft. De Brit besloot het doelpunt af te keuren, omdat Denzel Dumfries in de weg van de Franse keeper stond, waardoor die kansloos was om de bal van Simons te redden. Maar volgens Verstappen is dat onzin. Ook zonder de aanwezigheid van Dumfries stond Mike Maignan [keeper Franse elftal] compleet aan de grond genageld en had hij de bal nooit kunnen hebben. In zijn ogen is de goal dan ook onterecht afgekeurd.

"Ook als Dumfries daar niet had gestaan, had hij hem nooit gehad. Ik denk wel dat je dat soort dingen mee moet nemen in je beslissing. Uiteindelijk maakt het niet uit of hij er was geweest of niet. Dumfries raakte die bal niet eens aan. Uiteindelijk is het zo en hebben ze dat besloten. Aan de andere kant, als we in 2010 VAR hadden gehad, waren we misschien wereldkampioen geweest. Dan had dat doelpunt in de 118e minuut ook niet geteld. Zo kun je het ook van de andere kant bekijken", aldus de Red Bull-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties