F1 Nieuws

Max Verstappen stelt Lewis Hamilton gerust: 'Het maakt niet uit'

Max Verstappen stelt Lewis Hamilton gerust: 'Het maakt niet uit'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen stelt Lewis Hamilton gerust: 'Het maakt niet uit'

Max Verstappen stelt Lewis Hamilton gerust: 'Het maakt niet uit'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen wist in de straten van Monaco verder uit te lopen in het rijderskampioenschap. Zijn voorsprong op Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez bedraagt momenteel 39 punten. Naast zijn verstevigde leiding in het wereldkampioenschap heeft Verstappen ook de meeste overwinningen als coureur bij Red Bull ooit behaald (39).

Verstappen heeft vele Formule 1-records in handen. Zo is de Nederlander de jongste deelnemer aan een raceweekend ooit, behaalde hij als jongste coureur punten, won hij als jongste coureur een Formule 1-race en behaalde hij de meeste punten in één seizoen ooit (416). De Nederlander vestigde daarnaast nog tal van records, waaronder dat van de coureur met de meeste podiumplaatsen in een seizoen ooit (achttien).

Hamilton moet achterom kijken

Gezien de snelheid van Verstappen en Red Bull lijken er in de toekomst nog meer records bij te komen voor Verstappen. Gevraagd door Robb Report of Mercedes-coureur Lewis Hamilton zich daarom zorgen moet gaan maken, laat Verstappen weten dat zijn Britse rivaal zich nergens druk over hoeft te maken. "Nee, ik denk zeker niet dat Lewis over zijn schouder moet kijken. Hij heeft al zoveel bereikt in deze sport."

Verstappen geeft daarnaast aan dat het behalen van records hem niet zoveel doet. "Ik ben nooit geïnteresseerd geweest in het behalen van records, want records kun je alleen verbreken als je in de beste auto zit en daarvoor heb je geluk nodig. Het maakt dus niet uit. Niet iedereen heeft namelijk die luxe. Gelukkig rijd ik nu al twee jaar in de beste auto, maar misschien komt daar volgend jaar wel een einde aan. Daarom geniet ik gewoon van dit moment", besluit de 25-jarige Limburger nuchter.

Vertrouwen

Waar Verstappen aangeeft dat records in de Formule 1 hem niet zoveel doen, denkt voormalig McLaren-coureur Gerhard Berger daar heel anders over. De Oostenrijker denkt juist dat het behalen van records wel degelijk belangrijk is voor een coureur als Verstappen. "Max zegt wel dat die records hem niet interesseren op dit moment, maar dat gaat nog wel veranderen in de toekomst", zegt Berger in gesprek met Kronen Zeitung.

Berger is er zelfs zeker van dat Verstappen, die aangeeft dat Hamilton zich geen zorgen hoeft te maken, alle records van de zevenvoudig wereldkampioen gaat verbreken. "Ik vertrouw erop dat Verstappen alle bestaande Formule 1-records gaat verbreken", aldus Berger.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties