F1 Nieuws

Max Verstappen verdedigt vriendin Kelly Piquet: 'Dit moet stoppen'

Max Verstappen verdedigt vriendin Kelly Piquet: 'Dit moet stoppen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen verdedigt vriendin Kelly Piquet: 'Dit moet stoppen'

Max Verstappen verdedigt vriendin Kelly Piquet: 'Dit moet stoppen'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Kelly Piquet hebben op Instagram voor eens en altijd een einde proberen te maken aan de online haatberichten die de Braziliaanse de afgelopen drie jaar naar haar hoofd heeft gekregen. Volgens Verstappen en Piquet is het genoeg geweest.

Verstappen en Piquet zijn inmiddels alweer een tijdje samen en op sociale media zijn de twee tortelduifjes vaak dolgelukkig te zien.

Toch zijn er op diezelfde sociale media platformen vaak ook geruchten over de twee te horen. In een statement licht Piquet toe om wat voor berichten het precies gaat en hoe moeilijk het is hiermee om te gaan.

Statement Piquet

"De online wereld kan om verschillende redenen een prachtige plek zijn, maar ook een hele enge als er verkeerde informatie en leugens rondgeslingerd worden", trapt Piquet af. "Ik weet niet goed wat de juiste aanpak is om haat die voortkomt uit onwaarheden aan te pakken. Ik heb overwogen om een reactie op te stellen en die te laten staan."

"Al meer dan 3 jaar bevind ik me in een zeer vreemde en verontrustende golf van beschuldigingen, geruchten, verzonnen situaties, valse getuigenissen, gefotoshopte screenshots... noem maar op. Al die tijd heb ik gezwegen en ben ik niet ingegaan op deze belachelijke beweringen."

"Vooral de beschuldigingen van de afgelopen maanden hebben een ander niveau van laster gekregen. Degenen die mij kennen, weten dat ik mezelf nooit in een dergelijke positie zou brengen, bepaalde dingen zou zeggen of op een dergelijke manier zou handelen."

"Ik ben verre van perfect, maar ik ben wel trots op mijn waarden, moraal en manieren. Laat dat duidelijk zijn. Als mens raken de opmerkingen en de haat mij en de mensen om mij heen diep. Ik hoop dat dit mensen eraan herinnert om online inhoud te verifiëren voordat ze bedreigingen uiten."

"Ik hoop dat degenen die hieraan hebben bijgedragen even stilstaan bij de werkelijke gevolgen van het verspreiden van leugens en het aanzetten tot haat. Onthoud, zoals James Clear zegt: 'Elke actie die we ondernemen is een stem voor wie we willen zijn. Laten we ervoor kiezen om betere mensen te zijn voor onszelf en anderen", aldus Piquet.

Verstappens reactie

Ook Piquets partner Verstappen besloot op de post te reageren. "Dit moet stoppen. Deze valse beschuldigingen door bepaalde individuen op Instagram en TikTok zijn krankzinnig en belachelijk tegelijk", begint Verstappen.

"Voor haat is geen plaats in deze wereld. We weten wat waar is binnen onze familie en we zijn heel gelukkig samen. Ik hou van je", aldus de Red Bull-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties